Jump to content

Windows Server 2012 Release Candidate Disponibil Pentru Download

Recommended Posts

Posted

Windows Server 2012 Release Candidate este de astazi disponibil pentru download. Pe scurt, caracteristicile pentru Windows Server 2012 (RC) sunt:

windowsserver8screen.png

• Dincolo de virtualizare;
  • Puterea a multiple servere cu simplitatea unuia singur;
  • Deschide porțile pentru orice aplicație din orice cloud;
  • Stil de lucru modern.

Download Windows Server 2012 Release Candidate:

• 64 Bit ISO: :link:
  • Download VHD: :link:
  • Pagina oficiala pentru start download: :link:

* Atentie ! Aveti nevoie de un cont Microsoft pentru download !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Ce, mai foloseste cineva microsoft server? :))

Ai fi surprins.

Firmele mici, DOAR windows server folosesc. Pana si firmele mari folosesc AD-ul in draci(print server, user management, fax manager,domain controller, file and share server etc), dar bineinteles, au si servere linux. Oricum, virtualizarea e viitorul. Sa nu mai vorbim de cloud. Desi, nu stiu prea multe, nu stiu cat de securizat e, si ce presupune asta.

Posted

Ai fi surprins.

Firmele mici, DOAR windows server folosesc. Pana si firmele mari folosesc AD-ul in draci(print server, user management, fax manager,domain controller, file and share server etc), dar bineinteles, au si servere linux. Oricum, virtualizarea e viitorul. Sa nu mai vorbim de cloud. Desi, nu stiu prea multe, nu stiu cat de securizat e, si ce presupune asta.

imi poti explica acest termen de virtualizare putin? din cate stiu eu presupune ca fiecare aplicatie sa ruleze intrun fel de masina virtuala, pentru a controla mai exact resursele alocate fiecarei aplicatii, precum si stabilitate..daca ceva crapa, sa nu omoare tot compu. right? stiu ca freebsd are ceva de genu de mult.

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Sincer, nu sunt chiar asa de familiarizat cu acest termen. Iti post spune cateva lucruri generale. In principiu ce-ai spus tu e adevarat, teoretic, statia fizica, controleaza resursele celei virtuale. Prin "masini virtuale" controlezi mai bine resursele unui calculator fizic. Controlezi aplicatii diferite, ca si cum ar rula pe calculatoare diferite. Este foarte bun atunci cand vrei sa instalezi sisteme de operare diferite. De exemplu, la munca, am 2 servere fizice care tin peste 5-6 virtuale. Fiecare din cele 6 se ocupa cu ceva. Unul este pentru AD, print server, unul este server mail, unul este pentru file sharing, si-asa mai departe. In mod normal, daca-s fi rulat toate pe unul singur, ar fi fost prea mult pentru sistem (teoretic, nu stiu practic ca nu am incercat).

Mai multe detalii pe wiki.

Posted

Cum ziceam FreeBSD are solutii de virtualizare introduse in el tocmai pentru chestia asta :) Daca cumva serverele acealea 2 vor ajunge la saturatie, arunca un ochi peste ce poate FreeBSD (idee pentru viitor)

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Da, la fel si windows-ul. ADm citit putin despre FreeBS, nu am gasit nimic (inca) despre user management. Din cauza asta nu se foloseste DOAR un sistem de operare in companiile mari. Sunt combinate, linux si windows server, si nici asta n-ar putea sa faca singur toata treaba. Intr-adevar, pentru a mari performantele cand vine vorba de virtualizare, poate e o solutie buna, nu zic nu.

Deasemenea, intervine problema compatibilitatii. E cam greu sa convingi si sa implementezi 3000 de angajati sa foloseasca Linux, FreeBSD, cand multi , de-abia au prins cateva din windows. SA nu mai vorbim ca daca nu faci treaba murdara de dinainte, anumite aplicatii hostate pe servere or sa aiba probleme, mai mult ca sigur. Nu degeaba se merge pe Linux si Windows in paralel, pai, normal ca lumea si-a dat seama ca Linux e bun, dar sunt anumite chestii care nu merg. Free nu inseamna neaparat bun.

Plus ca pentru tot ce inseamna windows server gasesti documentatie, erori, rezolvari, fix-uri, tutoriale, pe site-urile Microsoft. Nu stiu la Linux, nu m-am interesat asa de tare, ti-am zis ca nici n-am avut curiozitatea sa-l instalez pe pc-ul meu :D Desi ar trebui.

Acum, toate ca toate, poate fi open source, dar, administratorul, administreaza, nu programeaza. Multi n-or sa aleaga varianta asta, pentru ca necesita mult mai mult decat simpla trecere si implementare.

Eu am fost tare multumit de windows server 2008. Pentru o retea de ~120 calculatoare, si-a facut treaba. Nici n-am avut nevoie de linux. Ei, daca grupul ar fi inclus reteaua pe care o administram eu, in forrest-ul lor, si in loc sa fiu un colaborator, deveneam un angajat, atunci poate s-ar fi simtit nevoia, pentru ca din 6 servere, se faceau peste 500, in tot grupul din toata lumea. Dar si numarul de admini se ridicau pe la 20. :D

Tot mai multe programe de management au iesit pe piata, si la fel, sunt free, dar au suport limitat cand vine vorba de SO.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.