Jump to content

Memoria Ddr4 Aproape Gata !


Pavilion

Recommended Posts

Standardizarea modulelor de memorie RAM DDR4 este aproape gata, iar primele module de memorie DDR4 sunt deja funcţionale şi gata să intre în producţie în fabricile Samsung şi Micron.

micron-udimm-module.jpg?width=440&height=219

Capacitatea primului modul de memorie RAM DDR4 produs de Micron începe de la 4 GB, obţinuţi folosind chip-uri de memorie produse în litografie pe 30 nm.

Vitezele iniţiale pornesc de la 2400 MT/s (DDR4-2400), dar vor ajunge în cele din urmă la 3200 MT/s (DDR4-3200), cât este menţionat în standardele JEDEC.

Micron trimite deja mostre cu noile module de memorie DDR4 către partenerii săi, urmând ca producţia de masă să demareze în forţă către sfârşitul acestui an. Oferta va include în cele din urmă şi module de memorie cu formart RDIMM, LRDIMM, 3DS, SODIMM şi UDIMM.

micron-ddr4-specs.png

Comparate cu actualele module de memorie DDR3, cele DDR4 promit viteze de transfer duble şi consum de energie mai mic, obţinut prin reducerea tensiunii de alimentare de la 1.5 V, cât este standardul pentru DDR3, la doar 1.2 V.

Din păcate în ciuda progreselor anunţate, încă nu este cazul să ne entuziasmăm la gândul unui eventual upgrade către un PC cu suport pentru module de memorie DDR4.

Într-o primă etapă, platformele cu suport pentru module de memorie DDR4 îşi vor face apariţia doar în mediul enterprise, urmând ca versiunile pentru PC-uri desktop să apară mult mai târziu.

Intel nu plănuieşte să introducă suportul pentru module de memorie DDR4 mai devreme de anul 2014, când va lansa chipset-ul Haswell-EX pentru sisteme server. PC-urile desktop şi sistemele laptop se alătură noului trend abia în 2015, când Intel plănuieşte lansarea procesoarelor nucleu Broadwell, fabricate folosind litografie pe 14 nm.

Totuşi, speranţe pentru o adoptare mai rapidă a standardului DDR4 vin de la producătorii ca AMD, Nvidia, Qualcomm şi TI, dar fără un calendar concret de lansări.

sursa: micron.com

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.