Jump to content

Soni Vaio - Bsod


Recommended Posts

  • Moderators

M-am dat putin cu barca pe net si am vazut ca e plin se soni vaio , nu conteaza ce model, care dau bsod-uri intr-una.

AM si eu o problema cu un sony vaio si nu reusesc sa il fac sa mearga. Am aflat ca problema e de la LAN. Driverul de lan cauzeaza BSOD-uri. Am scormonit tot internetul pentru un driver mai nou, l-am gasit.. instalat.. si acum astept.. am o impresie ca o sa dea BSOD, iar, mai rar poate.. dar merge. Se intampla BSOD, total aiurea, browsing, sau faze de-astea.

Aveti vreo idee ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Din ce solutii am gasit, nici una nu era hardware, ci doar software. Licenta e de windows 7 pro, nu pot pune altceva, si ti-am mai zis, nu poti sa ii pui clientului linux daca omul de-abia invata windows. :D Ca ultima solutie o sa cer reinstalare de windows, problema cea mai mare e ca trebuie sa rezolv chestia asta prin remote. Totusi windowsul are 2 saptamani de cand a fost instalat. Chestia asta s-a intamplat dupa niste update-uri. O sa mai incerc un rollback la driverul LAN, daca nu, o sa scot toate update-urile care s-au facut recent. Partea nasoala, e ca nu pot nici macar sa vad ce naiba de blue screen da, fiind remote, nu pot sa pun userul sa-mi scrie pe o foaie ce scrie la bsod, mai ales ca nu sta eroarea pe ecran, ci dispare instant, n-am cum sa blolchez imaginea, sa poata citii.

Din cate am inteles, e o problema des intalnita la mai multe modele de Sony Vaio.

Ca idee, am dat disable la LAN, pentru o zi, si nu a mai dat blue screen o zi intreaga. Am impresia ca de la atatea bsod-uri s-a corupt ceva in windows. Trebuie sa verific event log-ul ca la un moment dat am dat check disk si a durat in jur de 4-5 ore.. ceea ce e enorm de mult, mai ales la un hdd de 150-300 gb maxim. O singura partitie, cu foarte putine date (2-3 saptamani de la instalare).

Ma gandeam ca cineva de-aici are sau a avut un sony vaio, si are sau a avut problema prezentata.

Link to comment
Share on other sites

Nu ma refeream sa il instalezi definitiv, doar ca sa vezi daca poate e o problema hardware (are ceva, se suprainvalzeste, si da BSOD ). Nu zicaem sa instalezi Linuxu, doar sal pornesti intrun LiveCD :)) In fine.

http://www.ehow.com/how_5349981_read-screen-death-minidump-files.html

Asta nu e ca sa citesti mini-dumpu ala de la BSOD?

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

sau asta daca vrei asa..

Ai instalat driveru de pe situ celor de la sony? sau de unde?

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Moderators

Au trimis laptop-ul in service. Avea hdd-ul plin de bad-uri, scurt pe wifi, etc etc. Desi, dupa ce dezinstalasem driverul lan, nu mai dadea bsod. Macar atat. Asta-i partea nasoala cand n-ai lucrul in fata ochilor, ca sa vezi ce se intampla sa te poti ocupa numai de el cateva ore.. eh.. i-au trimis altul parca, si de-atunci nu m-a mai deranjat tanti. :D

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.