Jump to content

Ce Inseamna Jailbreak ? Beneficii Si Dezavantaje.


gaby

Recommended Posts

Jailbreak reprezinta numele generic dat unui cumul de procese reversibile prin care se permite rularea unui cod extern pe un iPhone, iPod Touch sau iPad, toate 3 folosind sistemul de operare iOS. Altfel spus, este hack-ul care permite rularea altor programe, nu doar a celor permise de Apple (asadar, acest proces permite utilizatoriilor sa aibe acces la radacina (root) sistemului de operare iOS, ridicand orice restrictie implementate de Apple).

Tot prin intermediul jailbreak-ului se permite un nivel foarte mare de personalizare a aparatului care altfel nu e permis (instalarea de teme, editare a sunetelor de sistem, teme pentru aplicatii etc.).

Jailbreak-ul nu trebuie confundat cu deblocarea SIM (unlocking) – proces prin care telefonul accepta orice SIM din orice retea - sau cu activarea (hacktivation)- activarea SIM- ului in retea, ca in momentul activarii unei noi cartele. Aceste procese sunt complet separate chiar daca ultimele doua necesita ca telefonul sa fi fost jailbroken in prealabil.

jailbreakiphone4.png

Cum se realizeaza procesul de jailbreak ?

Exista o multime de programe pentru a face asta in functie de ce model de aparat aveti si ce versiune de iOS este instalata pe el. In general, este recomandata folosirea programelor scoase in mod oficial de Dev Team avand cele mai elegante solutii si programele cele mai usor de folosit. In plus ei exploateaza vulnerabilitati adanci, unele direct din hardware, in asa fel incat nu se pot "astupa" cu un patch usor de la Apple.

Care sunt beneficiile Jailbreak ?

Asa cum am spus si mai sus, beneficiile sunt evidente. In primul rand jailbreak-ul este necesar pentru a debloca telefonul din retea. In al doilea rand prin Cydia – program ce se instaleaza odata cu jailbreak-ul – puteti instala multe aplicatii sau teme care nu au fost aprobate de Apple si pe care altfel nu le-ati putea folosi.

Care sunt dezavantajele Jailbreak ?

Cum am spus procesul este complet reversibil printr-un simplu restore din iTunes. Singurele dezavantaje reale pot aparea in momentul in care faceti jailbreak procesul blocandu-se uneori iar dumneavoastra sunteti nevoit sa-l reluati sau sa faceti restore.

De asemenea Cydia, programul mentionat anterior, merge greu iar fara o conexiune WiFi nu va merge aproape deloc.

Este legala folosirea Jailbreak ?

Da! Au existat incercari in USA ca acest proces sa fie scos in afara legii dar curtea de judecata a dat verdictul ca procesul este perfect legal atat timp cat nu foloseste cod aflat in proprietatea cuiva.

Jailbreak-ul afecteaza garantia ?

Toate sursele oficiale vor spune ca da. Realitatea este in schimb alta. Cum procesul este perfect reversibil cu un simplu Restore nu se poate sti daca acesta a fost sau nu jailbreak-uit anterior. Deci eu as zice ca nu.

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.