Jump to content

Prezentare Memorii Ddr4 (Noua Tehnologie Pentru Ram)


Recommended Posts

Memoriile RAM de tip DDR3 au o vechime de 5 ani, fiind prezente pe piata din iunie 2007, avand cateva avantaje majore comparativ cu precedentele memorii DDR2.

Initial, frecventa de funcţionare a unui modul DDR3 era cuprinsa intre 400 MHz si 1.066 MHz, fiind de peste doua ori mai mare decat DDR2, in timp ce voltajul avea valori de 1.2-1.5 V, asigurand o reducere cu 30% a consumului de energie comparativ cu DDR2, module ce funcţionau la 1.8 V sau chiar 2.5 V, iar mai multe diferente dintre DDR2 si DDR3 puteti citi aici:

ddr4.png

Cei cinci ani care au trecut de la aparitia pe scara larga a memoriilor DDR3 reprezinta o perioada foarte lunga de timp in domeniul IT, astfel ca nu este de mirare ca exista deja in lucru un succesor pentru aceasta tehnologie; DDR4.

Memoriile DDR4, reprezinta mai degraba o evolutie decat o revolutie in domeniu, motiv pentru care lansarea si adoptarea acestora s-ar putea dovedi mai dificils.

Ce sunt memoriile DDR4?

Memoriile DDR4 (Double Data Rate) sunt un nou tip de memorie aflate deocamdata îi stadiul de dezvoltare, urmand ca standardul sa fie finalizat in luna august. Noile memorii nu sunt compatibile direct cu actualele memorii DDR3 din cauza utilizarii, printre altele, a unor voltaje si latente diferite.

Ce aduc in plus memoriile DDR4?

Principalele imbunatatiri ale memoriilor DDR4 se refera la frecventele de functionare si la voltaj. Astfel, memoriile DDR4 vor lucra la frecvente ce pornesc de la 2.133 MHz si care vor ajunge, in stadiul final de dezvoltare, pana la 4.266 MHz. In acelasi timp, voltajul memoriilor va scadea la valori cuprinse intre 1.05 V si 1.2 V, ceea ce va avea ca efect o reducere a consumului de energie electrica.

Care vor fi avantajele memoriilor DDR4?

Noile memorii DDR4 vor permite obtinerea unor performante duble, insa acest progres se datoreaza exclusiv frecventelor mai mari de functionare. Interesant este insa ca PC-urile si laptop-urile acuale nu pot procesa intr-un mod eficient cantitatea de date furnizate de noile memorii DDR4.

Cand vor aparea pe piata memoriile DDR4?

Primul prototip de modul DDR4 a aparut in ianuarie 2011 si a fost dezvoltat de Samsung, iar la inceputul lunii iulie 2012 acelasi producator a lansat si un prim modul final. Este vorba despre o memorie RAM DDR4 de 16 GB destinata serverelor si construita intr-un proces de fabricatie de 20 nm. In plus, si Micron a anuntat recent lansarea primului modul DDR4.

De altfel, serverele vor fi primele beneficiare ale noilor memorii DDR4, in timp ce adoptarea pentru gadgeturile utilizatorilor finali nu va avea loc mai devreme de 2014.

Pentru acest lucru este nevoie ca producatorii de procesoare (Intel si AMD) sa dezvolte controllerele de memorie compatibile, chiar daca se anticipeaza ca acestea vor fi integrate in cele din urma in memorii.

Tranzitia de la DDR3 la DDR4 va fi insa una de lungă durata, primele estimari fiind ca noua memorie va fi acceptata pe scara larga abia in cursul anului 2015.

ddr4roadmap.png

Asadar, memoriile DDR4 reprezinta fara indoiala un pas inainte in tehnologia pentru memorii RAM, insa este prematur sa vorbim despre disparitia modulelor DDR3 sau chiar DDR2.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.