Jump to content

Recommended Posts

Posted

Avand in vedere ca sunt doua functii diferite ale sistemului de operare Windows, acest articol are scopul de a va prezenta diferentele dintre Stand By si Hibernate.

In momentul in care doriti sa inchideti calculatorul, daca tineti apasata tasta Shift, primul buton se va modifica:

standbyvshibernate.png

Functia Stand By permite o revenire mai rapida:

In momentul in care dorim sa facem o pauza mai scurta, timp in care nu ne vom afla langa calculator, optiunea recomandata este fara doar si poate Stand By. In acest fel, datele se vor salva in memoria RAM care este o memorie rapida. Aceasta inseamna ca si salvarea datelor in RAM cand se da Stand By, cat si recuperarea din RAM cand se revine din Stand By se face rapid. In acest mod calculatorul foloseste mai putina energie, dar tot consuma! Daca de exemplu aveti un laptop care la apasarea capacului trece in Stand By (si in setari nu are ca dupa un anumit timp, ore, sa faca Hibernate) atunci sa nu va mirati ca dimineata bateria este consumata. In Stand By monitorul e inchis, hardul e deconectat de la energie, dar un mic consum de energie este necesar. Daca (revenind la laptop) ati lasat in Stand By fara baterie si aceasta se consuma, s-ar putea sa pierdeti date (de exemplu fisiere deschise si nesalvate).

Hibernate este o abordare pe termen lung:

Daca nu aveti cum sa stiti cand reveniti la calculator (plecati la o sedinta ce poate dura ore sau va culcati) si nu doriti sa inchideti calculatorul, atunci recomandabil este sa dati Hibernate. In acest caz datele de care este nevoie pentru "revenirea" calculatorului in modul functional nu se salveaza in memoria RAM ci pe harddisk. Mai exact in fisierul hiberfil.sys. Acesta are de regula capacitatea memoriei RAM, adica la 1GB RAM va exista un fisier hiberfil.sys de 1GB. Daca nu doriti sa folositi hibernarea atunci puteti scapa de acest fisier care – in functie de capacitatea hardului – poate sa fie o pierdere importanta. Pentru aceasta va trebui din Control Panel -> Power Options -> tabul Hibernate, sa debifati Enable hibernate support si sa reporniti calculatorul: abia atunci veti putea sterge hiberfil.sys.

Ttimpul necesar calculatorului pentru revenirea din hibernare este mai mare decat in cazul Stand By, informatiile citindu-se de pe hard (mai lent) si nu din RAM (memorie rapida). Daca puneti in Stand By calculatorul, cu date importante nesalvate si s-a luat curentul sau s-a golit bateria, adio date! In schimb in modul Hibernate calculatorul nu consuma energie deloc, iar eventuala cadere/consumare a sursei nu are nici un efect. La repornire, cu alimentare, datele vor fi luate din fisierul hiberfil.sys.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.