Jump to content

Job-Uri In It Si Domenii Conexe


Dan O.

Recommended Posts

  • Moderators

M-am gandit sa deschid un topic si pentru asta. Fie ca e vorba de ceva din orasul vostru sau nu. Scopul postarilor este altul. Haideti sa vedem ce se cere, ce se cauta. Si poate din putina mea experienta, va pot detalia si explica anumite cerinte care le pun "recrutatorii" in ofertele de job-uri.

http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-specialist-suport-it/561447/1

Astazi am vazut job-ul de mai sus. Imi vine un feed saptamanal parca cu joburile noi sau actualizate. Titlul m-a dat pe spate..va dati seama.. "specialist" nu ma pot numi asa ceva, inca.. dar titlurile sunt pompoase.Tin minte ca inainte sa ma angajez ..evitam tot felul de job-uri cu nume popmpoase. Gresit!. Sunt doar niste reprezentanti HR fara inspiratie, si pretentiosi.

Citind descrierea job-ului automat mi-am dat seama ca e un om acolo la IT (manager sau nu), care a facut acele descrieri, HR,au pus numele.

Aceleasi lucruri le-am facut si eu cand lucram inainte pe teren. Agent teren, plimba-te de colo colo, rezolva cate o chestie.. fa un raport.. o evidenta.. mai instaleaza un calculator nou, deviruseaza un calculator ca tanti n-a stiut sa nu intre pe site-uri aiurea.samd.

Mare lucru nu e de facut, dar descrierea job-ului / nr de oameni care se cauta, imi dau de inteles ca astia sunt putin mai seriosi decat la patronul l-a care am lucrat. Iar daca ce scrie la beneficii este adevarat atunci, merita incercat.

E destul de greu sa lucrezi pe teren. E obositor, iarna in frig, vara in caldura. Grabeste-te sa ajungi de colo-colo repede.. Programul e de cele mai multe ori foarte lung. Eu lucram de la 8 pana la 18, inainte pe un salariu mizer..si din cauza asta am plecat. Si au plecat cu mine inca 3 insi. S-a speriat patronul si automat la baietii care au ramas, le-a marit salariul numai sa nu plece. I-a luat la intrebari..i-a rugat sa ii spuna cand pleaca sa-l anunte cu vreo luna inainte.

Ma rog.. ar fi multe de povestit. Ideea e ca de acolo am plecat multumit. Cat am stat la omul ala, am avut posibilitatea sa invat multe. Mai ales ca acum 4 ani cand m-am angajat la el, eram LV 1, 0xp. :D

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Sa inteleg ca acum esti pe liber? Nu ai servici?

Jobul postat de tine e tentant, mai ales ca ai prins ceva experienta. Cerintele sunt decente zic eu, adica, odata ce vrei sa te angajezi ca inginer, implica si cateva cunostinte, generale sa zicem, separat de cele pe care le vei acumula in timp la jobul respectiv.

Pe mine ma bate un gand ca, dupa ce termin a 12a, sa fac niste cursuri mai avansate, poate pe grafica. Desi ceva cunostinte in programare nu ar strica, dar la cat ma atrage pe mine, nu cred ca s-ar prinde.

Sa zicem ca partea software/hardware o acumulezi in timp, acasa, ca doar nu esti atat de cretin incat sa stai la PC 12 ani si sa nu stii esentialul/ sa nu ai o baza.

Acum intrebarea este, se merita sa faci cateva luni de cursuri? Sau facultate direct? Stiu ca la Informatica faci 2 ani programare/mate/fizica si TIC, dupa care iti alegi pe ce mergi mai departe, Automatizari sau Programare, si eu cand aud de calcule, ma doare capul.

fWy1P.gif

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Nu, nu sunt pe liber. Lucrez, dar imi place sa vad ce oferte mai sunt la job-uri din cand in cand.

Asa am zis si eu cand m-am angajat. Stiu calculatoare, soft hard... n-am treaba, pana am inceput sa lucrez. :D Defapt nu stiam mai nimic. Dar la cate chestii s-au discutat pe forum pana acum, mai mult ca sigur s-a invatat ceva. Eu am invatat "the hard way", cu clientul langa mine, transpirat tot, cautam pe google :D

Merita cursurile, daca ai cunostinte de baza. Eu trebuie sa ma hotarasc daca voi face sau nu Cisco (CCNA 1)in septembrie anul asta.

Link to comment
Share on other sites

Problema cu joburile astea e ca apare situatia catch 22 (cauta pe net daca nu stii ce e). Vii din liceu sau chiar in timpul liceului sa iti cauti job, stii diverse chestii din it sau alt domeniu, in care vrei sa te angajezi, peste medie, si te refuza pe motiv ca nu ai experienta. E absurd sa iti ceara asa ceva cand tu abia ai iesit de pe bancile scolii.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Adevarat. Dar pentru asta exista firmele mici, care te angajaza indiferent de experienta.. dar te platesc mai prost. Pentru ca pentru ei e important sa te invete ca sa aiba oameni, ca daca angajeaza oameni cu experienta, acei oameni o sa aiba pretentii salariale. Bine, sunt si firme mai mari care fac asta (GCS, daca stiti despre ce e vorba), in general call centers. Suport pentru diferite lucruri, tv, internet, suport pentru pc/laptop.

Link to comment
Share on other sites

Pai iti cauti un loc de munca care se ocupa cu antrenarea angajatilor, in principal. Doar nu vrei sa iesi din liceu si mergi sa lucrezi la Microsoft :)). Eh, daca esti dita mai in ale ITului, presupun ca te supun unor teste, experienta contand mai putin.

fWy1P.gif

 

Link to comment
Share on other sites

Spre exemplu eu caut in job de vara in Deva.

Ceva anume sau orice? De vara gasesti zeci. Eu am gasit undeva la tipografie, gen tai hartie, cari baxuri de hartii si alte chestii, pauza odata la 2 ore, programul era la alegere. Era deschis nonstop, te duceai cand vroiai si plecai cand vroiai, primeai 3.5 lei pe ora. Daca stai si socotesti, sa zicem te duci la 8 si iesi la 18:00 => 35lei pe zi => 210 lei pe saptamana (fara duminica) => 8-9 mil pe luna. Unde primesti tu banii astia in Romania, fara experienta? Job de vara, dar iaca in 3 luni iti cumperi PC. Si 10 ore am dat exemplu, te poti duce si stai cat vrei, azi mai mult, maine mai putin, in functie de timp.

Dar mie nu mi-a permis timpul, curatenia in casa si scoala de soferi ocupandu-mi mare parte din zi, asa ca am refuzat si am pasat unui prieten. Momentan mi-am depus un CV intr-un program de lucru si antrenare, lansat de Kaufland. Practic, trebuie sa faci un numar de ore pe luna si primesti 2 milioane, si nu e doar pentru vara, deci poti merge si in timpul scolii. 2 mil nu-s cine stie ce, dar poti mari numarul de ore si odata se mareste si venitul.

Dar iaca si aia 2 mil, pentru cateva ore de lucru ce, nu-s buni in buzunar?:D Mai ales ca si elev/student.

Ce-a postat Dan pare a fi exact ce vorbeam in posturile anterioare, incearca, cine stie :D.

fWy1P.gif

 

Link to comment
Share on other sites

Interesant ce a gasit Dan. Din pacate nu indeplinesc toate conditiile. Acolo spune permis de conducere si nu am si limbi straine care sti engleza la nivel incepator.

Gasisem ceva pe kaufland dar zicea ca vrea experienta si nu mai stiu eu ce :( oricum, o sa incerc pe la magazile astea mari ca am destule in Deva :)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Alex alea sunt doar cateva din cereri. Niciodata nu e bine sa renunti fara incerci. fa-ti un cv , depune-l si vezi ce va fi. Daca nu te cheama, nu-i nimic, mai incerci si in alta parte. Singura chestie cu ala e ca e full time, si nu e "summer job".

Link to comment
Share on other sites

de la 4 ani daca nu vrei carte de munca.. stiu un prieten de pe la 12 ani tot lucreaza (imaprtea ziare, pliante, pe santier.. unde il primea).

Dane, daca gasesti ceva fain(gen entry-level, ca nam experienta si nu prea stiu mare lucru) prin timisoara poti sa postezi, nu e suparare. Dau si o bere :))

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Uuu in timisoara pe software e nebunie mare. O groaza de job-uri

http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-tehnician-it/64522/5

Repet o chestie: NU este obligatoriu sa indepliniti toate cerintele ca sa puteti aplica si eventual sa va si angajati. Sunt cateva cerinte de baza, dar unele nu sunt obligatorii.

Un internship interesant: http://www.bestjobs.ro/top-locuri-de-munca-students-internship-in-software-testing/558512/1

Link to comment
Share on other sites

ma mut in Cimisoara si eu =)) atatea joburi

Nivel cariere: Student. wtf cum nu corespunde ? Pune-ti si tu student.

eu am trecut Nivel Cariera: FaraStudiiSup/Necalificat

Studii: Am terminat clasa a 11-a, Profil Tehnic - Electronica si Automatizari - Operator tehnica de calcul.

Link to comment
Share on other sites

O fi..dar a fost nu demult la noi la faculta targ de joburi. Cand ziceam ca am terminat anu I, multe nici macar practica nu imi ofereau..

"pot sa vin sa lucrez gratis la voi? "

"NU"

Aku am vazut, de la saguaro este ala. Erau si ei peacolo :P Si miau zis ca nare rost sa aplic, nu o sa ma primeasca

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.