Jump to content

Ce Este Un Smart Tv ?


gaby

Recommended Posts

Un Smart-TV, Connected TV sau Hybrid TV este definit un televizor care pe langa functia de baza, aceea de a reda continut video, poate fi integrat intr-o retea locala si poate oferi acces la diferite servicii online. Daca la inceput acestea erau particularitati intalnite aproape exclusiv la modelele scumpe de televizoare, cu pasi mici, aceleasi functii si-au facut loc in modelele main-stream. in principiu, folosind o conexiune wireless sau cu fir (Ethernet) si un asistent de configurare a accesului la retea, televizorul inteligent se transforma intr-un alt dispozitiv din reteaua locala, cu o adresa IP alocata printr-o modalitate uzuala si cu posibilitatea de a accesa continut de pe Internet. Din acest moment, dimensiunea pachetului de functii care va este pus la dispozitie depinde de fiecare producator in parte.

tvsmarttv.png

Daca in urma cu 2-3 ani, cand au aparut primele Smart TV-uri, functiile suplimentare se rezumau la clipurilor de pe Youtube si a informatiilor despre vreme, eventual un browser web fara Flash sau alte functii complexe, acum situatia s-a schimbat radical. Magazinele de aplicatii si-au facut si ele loc pe ecranul televizorului, iar servicii de tip Video on Demand permit utilizatorilor care nu au acces la servicii HD sa vada clipuri de calitate. De curand, s-a integrat si continut 3D, de cele mai multe ori gratuit, tot pentru demonstratii.

Asadar, daca bugetul si timpul va permit sa va orientati catre un Smart TV de generatie noua, perspectivele sunt optimiste in ceea ce priveste continutul. Aplicatii apar din ce in ce mai multe, continutul gratuit se imbogateste si calitatea acestuia din urma creste proportional cu trecerea timpului. Din pacate, pentru a va bucura de functiile suplimentare, e foarte important sa luati in calcul daca timpul liber pe care il aveti justifica o astfel de achizitie.

Printre producatorii care ofera televizoare din clasa Smart TV se numara:

• Samsung

• Philips

• LG

• Panasonic

Cat costa un Smart TV?

In general, un Smart TV cu diagonala de 32 inch (81 centimetri) are un pret de pornire de la aproximativ 2000 lei. Nu este exclus ca aceste preturi sa scada in viitorul apropiat insa producatorii adauga constant noi si noi functii la aceste modele, putand practic compara un televizor de acest gen cu un smartphone.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.