vaipan suraj Posted July 30, 2012 Report Posted July 30, 2012 De ce conexiunea la internet pica la 2 minute de la conectare (precizez ca furnizorul este RDS) pe sistem de operare Windows XP si merge fara probleme pe Windows 7? Trebuie facute ceva setari speciale ca sa mearga si pe xp? Driverul de retea este instalat si toti pasii respectati in crearea noii conexiuni. Se conecteaza putin, dar cand se incepe un download se opreste (asta in XP).
+GodsOtherHand Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 ai reinstalat XPul? Nu e nici o setare speciala.. love is a verb Love is a doing word
vaipan suraj Posted July 31, 2012 Author Report Posted July 31, 2012 ai reinstalat XPul? Nu e nici o setare speciala.. Am reinstalat XP-ul de 3 ori, cu variante diferite, dar tot nu merge. Cineva zicea ca cei de la RDS au bagat IPv6 si e posibil ca XP sa nu recunoasca (ala e si motivul pentru care ar merge sub W7) dar nu prea as crede pentru ca prin luna mai mergea si cu XP. Nu stiu ce sa spun.
+GodsOtherHand Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 Nu a bagat nimeni ipv6 inca. Adica e gen poti si si, da nu e doar ipv6. Zici ca faci setarile bune? Adica ai facut inainte si mergea? Driveru placii de retea bun(al mai nou. Sau daca nu, unu mai vechi. Sau, ala de pe CD), dai add network, si apoi faci configuratia? Just to be sure: http://generaltipsandtricks.blogspot.ro/2009/08/conexiune-rds-in-xp.html Te lasa sa faci updaturile macar? love is a verb Love is a doing word
vaipan suraj Posted July 31, 2012 Author Report Posted July 31, 2012 Nu a bagat nimeni ipv6 inca. Adica e gen poti si si, da nu e doar ipv6. Zici ca faci setarile bune? Adica ai facut inainte si mergea? Driveru placii de retea bun(al mai nou. Sau daca nu, unu mai vechi. Sau, ala de pe CD), dai add network, si apoi faci configuratia? Just to be sure: http://generaltipsandtricks.blogspot.ro/2009/08/conexiune-rds-in-xp.html Te lasa sa faci updaturile macar? Setarile le-am facut si dupa link-ul pe care mi l-ai dat. Drver-ul e actual. In momentul cand descarca update-urile, merge pana pe la 29%, dupa care net-ul ingheata. Nici macar nu pot da disconect, ceea ce nu se intampla cu W7. Dupa aia trebuie sa dau restart manual de la buton ca altfel scrie "saving your settings" si nu se mai restarteaza. Dupa restart manual, aceeasi poveste: merge net-ul pana intru pe o pagina oarecare si apoi, dupa vreo 2 minute, PAUZA....
+GodsOtherHand Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 drivere mai vechi ? love is a verb Love is a doing word
Moderators Dan O. Posted August 1, 2012 Moderators Report Posted August 1, 2012 Sterge conexiunea pe care ai creat-o. Start>run>cmd scrie acolo "ipconfig /release" - dupa ce termina, scrie "ipconfig /renew". Start>run>CMD scrie acolo "netsh winsock reset" Restarteaza calculatorul. Refa conexiunea si incearca din nou. Incearca intai cu ip automat (autoconfig), daca nu, incearca sa pui un ip de genul 192.168.1.2, subnet 255 255 255 si atat, nu completa dns-uri sau altele. Ar mai fi optiunin conexiunea broadband pe care ai putea sa le modifici, Challenge Handshake Authentification Protocol (CAHP, CHAP2), in unele cazuri din default e bifat, desi nu iti trebuie. (pentru ca ai deja user si parola nu trebuie sa te conectezi la un domeniu). Dupa ce refaci conexiunea, conecteaza-te, deschide un CMD si dai un ping in google sau oricare site cu -t (spre exemplu: "ping google.ro -t") si vezi daca iti da time out (la "relantiu" adica sa nu faci trafic, doar conectezi netul si dai ping). Apoi, daca raspunsul este stabil, dupa 30-40 de reply, intra pe rds-rcs.ro si testeaza viteza de net. Ai abonament cablelink? fiberlink ? ar trebui sa scoti undeva la 1-2 mb upload. Daca nu ajunge pana acolo si inca se chinuie la download, clar ai o problema, si e de la ei. Chemi echipa tehnica pentru ca s-ar putea sa ai o problema cu switch-ul/routerul de pe scara (se poate ca doar tu sa ai aceasta problema). Mi s-a intamplat si mie, si doar eu eram afectat, din cand in cand. 2 luni mergea bine, 2 saptamani imi mancam nervii.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now