gh0st Posted September 4, 2012 Report Posted September 4, 2012 Ca să mai înviorăm atmosfera pe forum, care, în ultima vreme a ajuns o găleată de știri ieftine (fără supărare), propun să facem împreună un cheat sheet pentru sistemele de operare Linux. Vă rog să începeți să scrieți cele mai folosite comenzi și unelte, împreună cu un exemplu și o scurtă descriere în limba engleză (fără romane lungi sau documentații copiate din manual). După o vreme, când vom considera că-s suficiente informații adunate, le voi compila și ne vom bucura cu toții de acestea. Mult spor!!! PS: vă rog să vă abțineți de la comentarii inutile care nu fac obiectul discuției. Pentru informații suplimentare consultați Internetul.
+Raziel Posted September 5, 2012 Report Posted September 5, 2012 Zic si eu ca proasta: nu colcaie deja internetul de astfel de compilatii ? Eu mai degraba as propune o compilatie de link-uri si acolo unde are sens, o mica descriere cu ce se poate gasi pe link-ul respectiv. Am putea incepe cu binecunoscutul cheat sheet "Unix Toolbox" - http://cb.vu/unixtoolbox.xhtml - care este destul de cuprinzator si care la randul lui este tot o compilatie.
gh0st Posted September 6, 2012 Author Report Posted September 6, 2012 Da, e bun, dar nu e ceea ce vreau să iasă. Unele sunt prea mari și stufoase, altele prea "subțiri". Este și o modalitate de a personaliza cheat sheet-ul după preferințe.
+Raziel Posted September 6, 2012 Report Posted September 6, 2012 Este asa o varza cu distributiile Linux, incat difera si comanda de montat cdrom-ul. Tot ce ar avea in comun ar fi comenzile care tin de kernel si cele care au treaba cu gestiunea fisierelor. Asa ca mai bine ne apucam de BSD.
gh0st Posted September 6, 2012 Author Report Posted September 6, 2012 Ar fi și aia o treabă. Dar totuși, există standarde, iar comenzile uzuale sunt aceleași pe toate distribuțiile. Gata cu vorba fără noimă. Dacă ai ceva comenzi de adăugat, fă-o, altfel s-o lăsăm așa.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now