+BuFnITZa Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 1.Introducere Astazi voi prezenta un first-person shooter mai special si anume Battlefield 3.Animat de motorul grafic Frostbite 2 si de grafica care imita realitatea foarte bine il fac un joc foarte dorit de totii gamerii si amatorii de FPSuri. Pai sa incepem cu motorul grafic destul de celebru al jocului.Ce stie sa faca acest motor grafic cu nume care te indruma la o inghetata mai speciala? Stie sa faca destule.In primul rand,stie sa foloseasca in sfarsit toata puterea DX11 si puterea unui procesor pe 64 bit.Scopul lor era destul de clar.Sa faca un motor capabil de o animatie de top , distrugere,randare si o coloana sonora foarte buna. Sa spunem si cateva lucruri despre compania EA Digital Illusions.Fondata in 1992 ,compania suedeza este cunoscuta pentru seria Battlefield si Mirror’s Edge.Seria Battlefield a fost lansata in anul 2002 cu jocul Battlefield 1942 , iar Battlefield 2 a fost lansat in anul 2005 , dupa 7 ani continuand aceasta serie cu jocul Battlefield 3. 2.Gameplay Pai , ce vedem prima data la un joc? Primele personaje ,o introducere cat mai captivanta sa nu ne plictiseasca si mediul in care se petrece actiunea care trebuie sa fie cat mai real. Ce m-a captivat acest joc din primele scene? Inceputul destul de zbuciumat care te propulseaza in pielea sergentului Blackburn , un soldat destul de controversat in joc , curajos si destul de nemilos cu dusmanii sai.Aflat la interogatoriu din cauza actiunilor sale el scapa si pleaca pentru a-l opri pe Solomon din a detona bomba din Paris. Dupa aceasta actiune de inceput,ce are rolul de-al introduce pe jucator in lumea razboului, interogatoriul continua ,iar faptele sunt prezentate intr-o ordine aleatorie. Nu va spun mai multe despre poveste pentru a nu distruge suspansul.Actiunea este densa,captivanta si te provoaca sa termini jocul cat mai repede. Va recomand sa nu sariti peste scenele de “vorbaraie” pentru ca ele divulg informatii despre misiunile iminente. Mediile in care se desfasoara actiunea sunt diverse .De la Iraq , Iran la Paris , New York sau Golful Persian,misiunile te plimba de-a lungul lumii si aduc noi provocari cu fiecare mediu nou. Armele sunt numeroase si diverse .8 dintre categoriile principale sunt : -Arme de asalt(capacitatea gloantelor medie,versatile,sunt folosite in luptele de aproape) -Arme pentru lunetisti (arme precise , puternice , numar de gloante redus , omoara un inamic cu un singur glont de la o distanta mare) -Mitraliere(capacitatea gloantelor mare,precizie redusa,invaluie inamicul intr-un perete de gloante) -Carabine / Pusca mitraliera(SMG, sunt arme de dimensiuni reduse,capacitatea gloantelor este destul de redusa,sunt folosite ca un inlocuitor al armelor de asalt) -Shotguns(nu am gasit o denumire care sa se potriveasca in romana,sunt arme puternice in lupte de aproape cu o capacitate a gloantelor reduse) -Pistoale(folosit pentru a te furisa si omora inamicul de aproape sau cand nu ai un inlocuitor mai bun pentru a lupta,capacitatea gloantelor redusa,putere mica) -Aruncatoare de rachete(folosit pentru tancuri,masini,cladiri) -Gadgeturi(detonatoare,grenade,mine,senzor de miscare si diverse echipamente) Per total, campania este de calitate, dar totusi destul de scurta. Daca joci pe easy vei termina destul de repede, astfel recomand o dificultate sporita,macar sa simti ca joci un FPS de top. Sunetul de la explozii , avioane,masini,voci,gloante este foarte bine definit si te simti ca pe un camp de batalie autentic.Muzica a fost compusa de catre Johan Skugge si Jukka Rintamäki , compozitori suedezi care au reusit sa de-a jocului o coloana sonora buna. Cateva imagini: Alte moduri single player, jocul nu are, dar compenseaza cu modul Multiplayer.Producatorii au pus acccent pe Multiplayer si interactionarea cu jucatori din intreaga lume. Poti juca pe 16 harti diferite alaturi de 64 de jucatori.Cele 4 grupe principale sunt: -Asalt:Aceasta clasa se concetreaza asupra atacurilor rapide si in forta.Pustile de asalt sunt folositoare in luptele de aproape,dar si de la distanta.Poti vindeca camarazii. -Suport:Aduc munitia si se concentreaza asupra defensivei cu ajutorul mitralierelor. -Inginer:Repara vehiculele si le distruge pe cele inamice cu aruncatorul de rachete.Se concetreaza asupra defensivei in general. -Recon:Lunetisti fac parte din aceasta categorie.Folosesc arme cu luneta precise si ataca de la o distanta mare. Per total, experienta online este una de exceptie si o recomand tuturor jucatorilor pasionati de FPSuri. 3.Cerinte sistem Cerintele jocului sunt destul de mari avand in vedere grafica si efectele speciale si desi jocul este bine optimizat pentru a juca decent in multiplayer vei avea nevoie de un PC destul de puternic.Recomand o placa video DX11 pentru o experienta buna. Minimum OS: Windows Vista sau Windows 7 Procesor: Core 2 Duo 2.4 GHz sau Althon X2 2.7 GHz RAM: 2GB Placa video: DirectX 10 or 11 , ATI Radeon 3870 sau mai buna, Nvidia GeForce 8800 GT sau mai buna. Memorie placa video: 512 MB Placa de sunet: DirectX compatibila Hard drive: 15 GB pentru versiunea pe disc sau 10 GB pentru versiunea digitala Recomandat Battlefield 3 OS: Windows 7 64-bit Procesor: Quad-core Intel or AMD CPU RAM: 4GB Placa video: DirectX 11 Nvidia or AMD ATI card, Nvidia GeForce GTX 560 sau ATI Radeon 6950. Placa video memorie: 1 GB Placa de suet: compatibila DirectX Hard drive: 15 GB pentru versiunea pe disc sau 10 GB pentru versiunea digitala 4.Premii si opiniile internationale Battlefield 3 a primit numeroase premii internationale. Best Shooter, 2011 IGN People's Choice Award Best Multiplayer Game, 2011 IGN People's Choice Award Best Xbox 360 Shooter, Best of 2011 IGN Award & 2011 IGN People's Choice Award Best Xbox 360 Multiplayer Game, Best of 2011 IGN Award & 2011 IGN People's Choice Award Best PS3 Shooter, 2011 IGN People's Choice Award Best PS3 Multiplayer Game, Best of 2011 IGN Award & 2011 IGN People's Choice Award Best PC Shooter, Best of 2011 IGN Award & 2011 IGN People's Choice Award Best PC Multiplayer Game, Best of 2011 IGN Award & 2011 IGN People's Choice Award (sursa wikipedia) Cum mi s-a parut jocul pana la urma? FOARTE FRUMOS !! NOTA 10/10 (Dar pacat ca nu am putut sa il joc la ULTRA m-am multumit si la LOW) PS: Imi pare foarte rau daca v-am plictisit sau nu v-am captat atentia. Sursa: mygarage.ro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Raziel Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Ce mi s-a parut interesant este ca, desi detin un Quad-Core de la Intel, jocul se misca execrabil pana cand i-am dat affinity pe un singur core. Am mai patit-o si la alte jocuri, printre care si L.A. Noire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+GodsOtherHand Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 ce-i aia? Quote love is a verb Love is a doing word Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Raziel Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Cu ajutorul functiei poti regla pe care sau pe cate core-uri sa-ti ruleze aplicatia. Vezi Task Manager -> Processes -> click dreapta pe un proces -> Set Affinity... In Linux se foloseste comanda taskset(1) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts