Jump to content

Recommended Posts

Posted

Se da aceeasi configuratie hardware.

In combinatia Debian Linux / Ubuntu-Server + Nginx + PHP-FPM, la o rata de ~20 de requesturi/sec (pagini PHP), sistemul nici nu simte. Load-ul creste neglijabil, sistem 100% prompt.

Combinatia FreeBSD 9.0-RELEASE + Nginx + PHP-FPM, la aceeasi rata sau chiar mai mica, numarul proceselor devine astronomic, load-ul se duce dracului si in final se blocheaza.

Am incercat atat cu configuratia default specifica FreeBSD, cat si cu cea copiata de pe Linux. De asemenea, m-am documentat despre Nginx, relatia lui cu PHP si moduri de configurare.

Nu cred ca mai trebuie sa precizez ca Apache se misca mult mai urat pe ambele OS-uri, chiar si in modul MPM.

Ce imi scapa ?

Posted

Ai monitorizat procesele, spune-ne care-s cele care consumă multe resurse. Din cauza serverului, php, module? Măcar acolo să ajungem.

Eventual virtualizează mașina, în cazul în care nu-i virtuală și trimite-o încoace.

Posted

Procesele php-fpm se inmultesc incontrolabil.

Din cauza serverului este putin probabil. Am acelasi rezultat pe 3 masini reale diferite.

Voi face si un VM zilele astea pe alta masina mai potenta.

Pana atunci mai astept niste sfaturi.

Posted

Ți-ai compilat singur php-ul, sau l-ai luat la pachet?

Ai verificat dacă se întâmplă asta și cu alte versiuni?

Bănuiesc că php-fpm îți face multe procese fiu ce se blochează în bucle, momentan nu-mi vine altceva în minte...

Fă niște măsurători. http://wiki.nginx.org/HttpLogModule

Aici găsești niște informații despre abilitatea php de a monitoriza scripturile leneșe. http://php-fpm.org/wiki/Features

• Upvote 1
Posted

PHP este compilat manual. Am incercat si cu versiunea PHP a Debian-ului.

Daca nu-l zapacesc pana se blocheaza, nu se blocheaza. Isi revine complet usor-usor, dar dureaza ceva...

Scripturile lenese au alta cauza de obicei. MySQL nu schiteaza nimic. Rulez aceleasi scripturi si pe Linux si pe BSD.

O sa incerc sa fac niste masuratori tot zilele astea. :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.