Jump to content

Amd A10-5800K Si A8-5600K Review


Courage

Recommended Posts

  • Moderators

Aproape 16 luni au trecut de la lansarea primelor APU-uri sub numele de cod Llano, un concept interesant al celor de la AMD. In practica nu atat de diferite fata de un procesor cu grafica integrata pe cat de mult ar fi putut sa reiasa din marketing, procentul de tranzistori dedicati GPU-ului era mult mai ridicat, aproape 50-50. Ca urmare, Llano aducea cea mai buna solutie grafica integrata in timp ce performanta CPU-ului nu impresiona pe nimeni.

Compromisul a fost facut pornind de la premiza ca GPU-ul integrat va putea accelera o mare parte din sarcinile indeplinite de procesor, de aici si numele de Accelerated Processing Unit. Practica nu e teorie insa, iar rezultatul final nu era tocmai cel asteptat din mai multe motive, atat software cat si hardware. Chiar daca unele aplicatii erau optimizate si puteau sa se foloseasca de GPU-ul integrat, acestea erau putine si in mare parte reprezentau programe specializate, asa ca in majoritatea cazurilor performanta pur si simplu nu era suficienta.

Acum dupa aproape un an si jumatate, a doua generatie de APU-uri soseste. Numele de cod? Trinity. Principiul ramane acelasi, dar hardware-ul este vast schimbat, pentru ca atat CPU-ul cat si GPU-ul sunt construite pe arhitecturi diferite. Ramane de vazut in ce masura conteaza aceste schimbari in perspectiva performantei si a eficientei energetice. Unele lucruri par sa nu se potriveasca, cum ar fi frecventele mari si consumul mai mic pe care AMD il garanteaza, iar alaturi de altele, precum noua microarhitectura Piledriver, ele constituie o intriga perfecta pentru a incepe sa testam noile APU-uri de la AMD. Sunt suficient de bune pentru a cuceri mainstream-ul?

Puteti citi continuarea review-ului accesand: http://lab501.ro/procesoare-chipseturi/amd-a10-5800k-si-a8-5600k-review

Lectură plăcută.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.