Jump to content

Realizati Schema Logica Pentru Determinarea Maximului Dintre Trei Numere A,b,c In C

Recommended Posts

• Moderators
Posted

Rezolvare:

#include <stdio.h>

#include <conio.h>

int main ()

{

int a,b,c,max;

printf ("Introduceti cele 3 numere:/n");

scanf ("%d %d %d",&a,&b,&c);

if (a>=c) max=a;

else max=c;

}

else

{

if (b>=c) max=b;

else max=c;

}

printf("Maximul este:%d",max);

getch();

return 0;

}

sursa: tutorialehd.info

Posted

Codul asta nici nu se va compila. Este bug-uit atat la nivel de sintaxa cat si de logica de determinare a celui mai mare numar.

Functia main se incheie dupa primul else. Tot codul de dupa e ca si inexistent.

Acum sa interpretam logica in limba noastra: daca a este mai mare sau egal cu c, atunci maxim este egal cu a, iar daca nu, maxim egal cu c ?

Pai daca a = c, cum poti sa spui ca a este mai mare ca c sau invers ?

Si cum poti determina care numar este mai mare din 3 introduse, daca tu in program compari tot timpul numai 2 dintre ele ?

Si "new line" este \n, nu /n.

O varianta corecta ar fi:

#include <stdio.h>

#include <conio.h>

int main() {

int a,b,c,max;

printf("Introduceti cele 3 numere: ");

scanf ("%d %d %d",&a,&b,&c);

if (a>b && a>c)

max=a;

else if (b>a && b>c)

max=b;

else

max=c;

printf("Maximul este: %d",max);

getch();

return 0;

}

Nu e treaba mea, dar cineva ar trebui sa ia masuri contra articolelor copiate si netestate sau revizuite de cineva competent. Se inmultesc mizeriile de pe forum si ii scad considerabil calitatea.

• Upvote 2
Posted

Daca vorbim de "if - then - do - else; do - while; switch - case; alea alea", automat vorbim de logica, fie ea sub forma de schema sau nu.

In cazul de fata, ma refeream la logica defectuoasa implementata in program care, evident, poate fi transformata si in schema daca tii neaparat.

Posted

Stiu stiu,ai dreptate, doar ziceam ca daca profa de a 9a iti cere schema logica, si tu ii faci aia, nu o sa fie bine :) Stiu ca nu e diferenta mare, doar niste patrate si romburi si sageti.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.