Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted

Care au fost cele mai bune cărţi citite de voi?

Încep eu:

1. Boccaccio - Decameronul (deşi am terminat abia prima zi din 10, e foarte OK, poveşti scurtuţe, de maxim 4-5 pagini)

2. Dan Brown - Codul lui Da Vinci

3. Agatha Christie - Zece negri mitiei

4. Chalres Dickens - Marile speranţe

Posted

Ati observat ca in ziua de azi noi copiii ma rog...(15 in sus) nu ne prea mai pasioneaza cartile gen Ciresarii, Mara, Amintiri din copilarie, ci cele noi care bat spre domeniul SF Horror sau Actiune?

• Moderators
Posted

Ati observat ca in ziua de azi noi copiii ma rog...(15 in sus) nu ne prea mai pasioneaza cartile gen Ciresarii, Mara, Amintiri din copilarie,

Poţi spune chiar Deloc.

• Upvote 1
  • Moderators
Posted

Serios, citesc alea doar dacă ne obligă la şcoală, dar în rest, la foc cu ele. :)

Mara sau alte cărţi vechi (pe Sadoveanu nici să nu-l văd) folosesc limbaj d'ăla vechi, cu arhaisme şi fraze care multe din ele nici nu le înţelegi ... deci nu-mi plac. Acţiunea e aproape neinteresantă, etc.

• Upvote 1
  • Moderators
Posted

Totuşi de ce le-aş citi?

Hai, Baltagul să zicem că e OK, ai ce învăţa de acolo, dar în rest nu prea văd chestii importante. Şi la şcoală, înafară de Moromeţii I, Mara şi Sadoveanu, ne-au băgat cărţi faine, gen Shakespeare, Jane Eyre, Mândrie şi Prejudecată, Tolstoi, Dostoievski, William Golding, etc.

Adică cărţi faine, nu d'alea româneşti şi vechi.

Ce am citit românesc şi chiar mi-a plăcut a fost Elevul Dima dintr-a şaptea. Dar NUMAI atât. Poate doar Cărtărescu, dar nici el nu mi se pare cine ştie ce.

• Upvote 1
Posted

Va dat sa cititi Tolstoy si Dostoievski intr-a 9a? Ce va mai place sa mancati rahat :stinker:. Esti la mate-info, ai de citit si invatat pentru BAC o tona si zici ca ti-a dat de citit carti de Dostoievski?

fWy1P.gif

Posted

Im gonna hate myself, dar se poate sa aibe dreptate.. si eu am fost la mate-info si am facut vreo 2-3 carti deale lui Dostoievski... Nu in a 9a, dar a 10a parca..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Ce se dau la scoal sunt extrem de plictisitoare si-n Baltagul merge si mergea si mergea si mergea si tot mergea si iar mergea si nimic nu se intampla.

O carte care mi-a placut a fost Invitatie la vals de Mihail Drumes si Vulcanul de aur de Jules Verne. Vezi ca la BAC nu intra numai autori romani deci degeaba va da la scoala sa cititi straini.

• Moderators
Posted

tumblr_lnvvueuSsj1qcj56b.png

Nu kiddo' , astea-s cartile copilariei, sunt frumoase, degeaba ziceti. Voi ati crescut prea repede, cu atat access la informatie, vi s-a urat de cele vechi.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.