Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare, intampin si eu o mica/mare problema, si anume: am platit un developer sa-mi realizeze un site. Acesta a creat site-ul pe domeniul personal intr-un folder: site.ro/site-ul_meu. Nimic rau pana aici, insa dezvoltatorul nu a blocat site-ul astfel incat sa nu fie parcurs de crawleri (noffollow / noindex / noarchive). Asadar, acel continut a fost indexat de Google, iar acum, cand site-ul a fost terminat si inmanat mie, iar dezvoltatorul a sters acel folder atasat site-ului personal, paginile au ramas totusi indexate.

Pentru a evita niste eventuale probleme (continut duplicat), m-ar interesa o metoda de deindexare (rapida daca se poate), daca nu, deindexare sa fie.

Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Exista mai multe metode, precum: disallow pe folder-ul respectiv in robots.txt, eventual si un 301 redirect din folder-ul respectiv catre noua adresa a site-ului, insa acestea nu cred ca vor fi prea rapide.

Cea mai rapida metoda de deindexare ar fi crearea unui cont de webmaster (Google Webmaster Tools) pentru domeniul initial, dupa care eliminarea folder-ului respectiv din index-ul Google, folosind: GWT -> Optimization -> Remove URL -> Create new removal request (aici introduci url-ul folder-ului) -> Remove directory.

removedirectory.png

De obicei, folosind aceasta metoda in 24 de ore ar trebui sa nu mai existe pagini din interiorul acelui folder indexate.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.