Jump to content

Solutie Network Error: Network Not Present Or Not Started


Dan O.

Recommended Posts

  • Moderators

M-am confruntat recent cu o problema destul de ciudata. Incercam sa intru pe un share de pe un server sau de pe oricare alt calculator, si primeam eroarea "network not present or not started". A fost o ciudatenie de eroare, iar pe net nu gaseam decat o varianta "simpla" a problemei. Simpla in sensul ca rezolvarea nu era completa.

in linii mari accesam asa: \\severname din RUN.

Primele rezultate pe google sunau cam asa:

Intra in services.msc din RUN, cauta serviciul "Workstation" si porneste-l (seteaza-l pe automatic sa porneasca la fiecare bootare de windows).

sau

Reinstaleaza "Client for Microsoft Networks", sau doar instaleaza-l in cazul in care nu e instalat.

sau

Fa update la driverul de LAN. Da reset la TCP/IP, flush dns, seteaza dns-ul manual.. etc etc.

Am ajuns la multe solutii. N-a mers nici una. Am bagat un scan de virusi, m-am gandit c-am prins ceva pe pc-ul ala si mi-a modificat ceva in servicii. AM cautat alte servicii dependente de "Workstation", apoi am cautat altele care ar putea avea treaba cu reteaua, nu s-a rezolvat. Am crezut ca e o problema cu userul respectiv, am incercat pe alt profil cu alt user, la fel.

Am curatat registrii, saved passwords, network passwords. AM facut update la toate driverele, am facut update de windows... m-am gandit la toate porcariile din lume. Nimic nu mergea.

Sigur, reinstalarea de windows rezolva problema mai mult ca sigur. Dar nu vroiam sa fac asta.

Pana la un moment dat, am gasit o altfel de abordare a problemei. Am inceput sa caut in registrii chei care ar putea sa faca treaba asta. Si surprinzator, am gasit o solutie pe net (care era pentru Windows xp, dar a mers si la Windows7).

In registry editor am mers pe calea asta: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\NetworkProvider\Order. Acolo am gasit ProviderOrder care avea o valoare...pe care n-am inteles-o. Ma rog, trebuia inlocuit cu "LanmanWorkstation". Dupa care a mers perfect, fara reset fara curatare de alti registrii ..etc. Daca nu gasiti cheia denumita "ProviderOrder", aceasta trebuie creata.

Din cate am inteles pana acum, acea valoare are legatura cu solutia initiala (si cea mai populara la prima cautare pe net) cea cu serviciul Workstation.

Eh, acum daca va uitati in acea cheie din registry , poate gasiti mai multe valori trecute acolo, despartite de "," (virgula). Nu le stergeti, habar n-am pentru ce se folosesc, dar sigur se folosesc, doar nu stergeti sau modificati "LanmanWorkstation".

Sper , daca ve-ti avea vreodata problema asta, sa intrati direct aici si sa cititi solutia sa nu va chinuiti sa reinstalati sau sa va mancati nervii cu alte solutii si incercari. :D

Scucces.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.