Jump to content

Recommended Posts

Posted

Inainte sa intreb, am cautat daca nu cumva exista deja postata intrebarea/raspunsul, insa nu am gasit nimic. Asadar, daca am un site in romana ce rankeaza pe google.ro si care este gazduit in SUA (hostgator de exemplu), este hostingul un factor de influenta pentru SERPS/SEO?

Ar fi mai bine sa trec pe un hosting din RO, sau nu influenteaza cu nimic locatia hosting-ului?

Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Imi suna foarte cunoscut aceasta intrebare si am impresia ca am mai raspuns la ea, dar, intr-adevar, nici eu nu am gasit nimic pe forum in acest sens. Probabil ca a mai fost pusa intr-un topic in care initial se intreba altceva.

Revenind la subiect, locatia hostului influenteaza indirect prin viteza de incarcare a site-ului, care conteaza foarte mult (atat pentru crawleri cat si pentru utilizatori). Daca site-ul este in romana, da, recomandat ar fi host din Romania, pentru o viteza de incarcare superioara.

Totusi, daca site-ul se incarca bine nu as spune ca exista vreo problema. Poti cumpara gazduire din Romania si site-ul sa se incarce mai greoi decat pe hostul din SUA, si, daca e asa, nu ai rezolvat nimic, ba mai mult, ai de pierdut.

Te invit sa urmaresti si filmuletul de mai jos:

P.S: Limba se poata seta din meta-uri si chiar din Webmaster Tools.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Cred ca tot ce conteaza este cat de bun este hostul si cat de bine iti ruleaza website-ul pe el, nu are legatura cu locatia propriu zisa ci cu latenta hostului din cauza distantei. Fii sigur ca de pe un host din Japonia nu o sa ai o indexare prea buna in Europa...Cred ca totusi esti mai bine indexat pe google.ro decat pe .com daca ai host in tara spre exemplu , dar nu sunt sigur.

Dumitrescu Mircea,

Consultant IT

www.pisica.it

Posted

Cred ca tot ce conteaza este cat de bun este hostul si cat de bine iti ruleaza website-ul pe el, nu are legatura cu locatia propriu zisa ci cu latenta hostului din cauza distantei. Fii sigur ca de pe un host din Japonia nu o sa ai o indexare prea buna in Europa...Cred ca totusi esti mai bine indexat pe google.ro decat pe .com daca ai host in tara spre exemplu , dar nu sunt sigur.

Eu spun din contra , este cu mult mai greu sa faci un top ten pentru domeniile .ro .Latenta nu are nici un fel de importanta ,ce este important este , dupa parerea mea este timpul  de load a siteul-ui  cel masurat de  page speed .Timpul ala este cuantificat de google precum si vechimea domeniului 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.