Jump to content

Recommended Posts

Posted

In ultimul timp am citit tot felul de articole in care se recomanda eliminarea extensiei (.html) din numele fisierului rescris sau nu, pentru a obtine un avantaj din punct de vedere SEO.

Pentru ca sunt totusi in dubii, si imi este destul de greu sa inteleg logica din spatele acestor recomandari, pun intrebarea si aici: care este varianta cea mai benefica din punct de vedere SEO, cu extensie sau fara?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Scopul unui friendy url este sa fie "prietenos" in principal cu utilizatorii. Altfel spus, utilizatorii sa poata anticipa continutul paginii din momentul in care vede adresa ei.

Daca avem o adresa de tipul: site.tld/id/5472, nu cred ca ai cum sa iti dai seama ce se poate ascunde in spatele paginii, nu?

In schimb, daca adresa se transforma in: site.tld/articole/ce-inseamna-friendly-url.html, te poti astepta sa gasesti un articol despre "Ce inseama Friendly URL", lucru care ma poate convinge sa merg la pagina respectiva (daca ma intereseaza subiectul) mai repede decat in cazul primului URL.

Din cate stiu, nu exista un avantaj in eliminarea extensiei, ba chiar se recomanda pastrarea ei acolo unde e posibil pentru claritate in fata utilizatorului:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.