Jump to content

Google Flu Trends Este Disponibil Si In Romania!


gaby

Recommended Posts

Google a observat ca anumiti termeni de cautare referitori la gripa sunt frecvent utilizati in fiecare an, in perioada epidemiilor de gripa. Comparand numarul de cautari online cu datele din sistemele traditionale de supraveghere a gripei, Google a dezvoltat un nou serviciu intitulat Flu Trends, ce constituie un sistem util de avertizare in privinta unor noi epidemii de gripa.

De acum, Google Flu Trends a fost lansat si in Romania, poate fi accesat la adresa: http://www.google.org/flutrends/intl/ro/ si utilizeaza tendintele observante in interogarile de cautere timp de mai multe sezoane, coroborate cu datele oficiale furnizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie Cantacuzino (INCDMI – Cantacuzino). Astfel, graficele Google Flu Trends sunt bazate pe date anonime si cumulate provenind de la milioane de cautari Google efectuate in timp, iar rezultatele afisate sunt generate de un sistem automatizat.

Dan Bulucea, director general Google Romania, a declarat intr-un comunicat de presa urmatoarele: "Google Flu Trends si-a dovedit deja eficienta in monitorizarea epidemiilor si pandemiilor de gripa in aproape 30 de tari, si suntem foarte bucurosi sa colaboram cu Institutul Cantacuzino pentru a pune la dispozitia medicilor si a publicului larg un instrument gratuit ce poate contribui la mentinerea sanatatii pe perioada sezoanelor de gripa, prin detectarea timpurie a unei epidemii."

In momentul de fata, conform Flu Trends, in Romania incidenta gripei este la nivel redus:

romaniagoogleflutrnds.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.