Jump to content

Ce Este 4G Lte?


CorinA

Recommended Posts

In ultima vreme se vorbeste tot mai des de 4G, mai ales odata cu lansarea retelei 4G LTE de catre Vodafone in Romania (). Astfel, au inceput asa cum era si normal intrebarile precum: Ce inseamna 4G? sau Ce este 4G?

4G este de fapt un termen de marketing folosit de furnizorii de servicii pentru a descrie "a patra generatie" de servicii wireless. Concret, tehnologia ofera viteze de patru pana la zece ori mai mari decat cele oferite de retelele 3G.

La baza tehnologiei 4G se afla WiMax si Long Term Evolution (LTE). WiMax este un standard dezvoltat de IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Dezvoltarea standardului LTE sta in sarcina 3GPP, industrie ce sprijina furnizorii care folosesc GSM, tehnologia curenta pentru comunicarea celulara.

Atat WiMax, cat si LTE se bazeaza pe tehnologii avansate de antena, pentru inbunatatirea receptiei semnalului si a performantei, sprijinindu-se pe diferite tipuri de wireless spectrum.

4glogo.png

Retelele 4G vor oferi viteze de download de pana la 100 mbps. Prin comparatie, retelele 3G mobile ofera viteze cuprinse intre 400 kilobiti pe secunda (0,4 mbps) si 21 mbps.

S-ar putea sa va intereseze si:

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

As completa putin cu cateva detalii date de catre Vodafone:

 • 4G/LTE reprezintă a 4-a generație în tehnologia mobilă (4G).
  Tehnologia utilizează resursele disponibile într-un mod foarte eficient, care permite o lățime de bandă mult mai mare (inițial până la 75 Mbps download și 37,5 Mbps upload) și o rată de răspuns foarte bună (important pentru jocuri online, VoIP, etc).
 • 4G LTE asigură viteze de conectare la internetul mobil de până la 75 Mbps, de 10 ori mai mari decât cele suportate in rețele 3G.
 • 4G LTE permite un număr mai mare de utilizatori simultan si o stabilitate crescuta a conexiunii.
 • 4G LTE permite video streaming HD, videoconferințe HD cu apel video, jocuri online. Datorită vitezei semnificativ mai mari, melodiile sau aplicațiile vor fi descărcate instant.
 • Serviciile 4G sunt disponibile pentru clienții noi și pentru cei existenți numai împreună cu pachetele Internet Nelimitat Extra și Internet Nelimitat Profesional; aceștia își pot activa opțiunea "Trafic Nelimitat 4G", oferită gratuit timp de 3 luni.

Documentatie suplimentara:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.