Jump to content

Setari Router Trendnet 651, S-A Impartit Conexiunea?

misshu

Recommended Posts

salut, 

situatia este urmatoarea: am internet de la rcs (cel cu latimea de banda de 100mb) si un router trendnet 651.

Pana acum 2-3 zile, inainte sa-l resetez, conexiunea din laptop indica la speed 100mbps .Chiar ma miram de ce bine merge. Am resetat routerul, si apoi am mai conectat un al doilea laptop la el. Conexiunea indica acum 54mbps. Viteza internetului a scazut simtitor, site-uri pe care le incarca super repede, acum au nevoie de 10-15 secunde pentru incarcare.

Am incercat diferite teste de viteza, toate imi arata acum viteze mult mai mici. In acest moment nu am ambele laptopuri conectate, iar viteza este tot de 54mbps.

ma poate lamuri cineva?

multumesc,

Mihai

Deci tu 100mb/s nu atingi niciodata, asta e limita teoretica (fizica). 

Routerul este b/g/n ? 

www.speedtest.net

ia zi ce scrie acolo.

Viteza de 54mb/s e tipica 802.11g , deci parerea mea e ca laptopurile tale suporta doar standardu asta(sunt ceva mai vechi,nu?) desii nu vad dc ar schimba routeru... n e compatibil cu g..

oricum, orice net ai avea nu cred ca atingi tu 54mb/s... eu am deala pe fibra (1Gb/s parca) si ating 50 pe speedtest ala, ceea ce oricum nu inseamna ca eu downlodez efectiv cu 54mb pe secunda, ci mult mai putin.

(esti sigur ca ai facut setarile ok cand ai setat routeru again? ai ceva bagat pe fir, sau lucrezi doar pe wireless?)

love is a verb
Love is a doing word

Cum se conecteaza laptopurile la router ? Cablu sau wireless ? Negociere la 100Mbps pe 802.11 n-am vazut niciodata. De asta tind sa cred ca laptopul initial era conectat pe cablu.

Routerul este configurat pentru compatibilitate b/g/n ?

Daca da, este posibil ca routerul sa comute interfata RF la standardul laptopului mai inapoiat.

Astept detalii.

Deci tu 100mb/s nu atingi niciodata, asta e limita teoretica (fizica). 

Routerul este b/g/n ? 

www.speedtest.net

ia zi ce scrie acolo.

Viteza de 54mb/s e tipica 802.11g , deci parerea mea e ca laptopurile tale suporta doar standardu asta(sunt ceva mai vechi,nu?) desii nu vad dc ar schimba routeru... n e compatibil cu g..

oricum, orice net ai avea nu cred ca atingi tu 54mb/s... eu am deala pe fibra (1Gb/s parca) si ating 50 pe speedtest ala, ceea ce oricum nu inseamna ca eu downlodez efectiv cu 54mb pe secunda, ci mult mai putin.

(esti sigur ca ai facut setarile ok cand ai setat routeru again? ai ceva bagat pe fir, sau lucrezi doar pe wireless?)

de chestia cu 100mbps sunt constient....ca nu o sa se intample prea curand...

setarile pe wireless sunt cele de jos:

2.4Ghz 802.11n only mode

auto 20/40 MHZ

auto chanel 

SSID enabled

WMM enabled

la network settings am:

ipv4 internet

ipv6 local (stiu ca nu conteaza cam deloc, pt ca ipv6 nu este suportat de retea)

speed 54mb/s (azi mi-a aratat si 48mb/s)

dupa ce am reconfigurat routerul ( cu aceleasi setari ca si inainte...dupa parerea mea, ca tot eu l-am facut si prima data) schimbarea este simtitoare...atat pe pc cat si pe tel.

nu am nimic pus pe fir, ci doar wireless....securizat....

cred ca ii sun si pe aia de la rds, ca sa ii intreb de sanatate. I-am sunat in seara in care am resetat router-ul, ca sa imi schimbe parola...si cred ca si-a bagat careva nasul....ii cred in stare.

pe testspeed.net rezultatele la test sunt diferite de fiecare data....cu diferente simtitoare. de la 2.78mb/s pana la 15mb/s pe download....iar upload-ul e undeva intre 20 si 25mb/s.

daca ai vre-o idee....te rog!

ping de la 5ms pana la 18 ms

inafare de 802.11n mai am : 802.11b only mode,  802.11g only mode, 802.11b/g mixed mode si 802.11b/g/n mixed mode.

"dc pui local altceva?" te referi la ipv6? routerul meu nu suporta PPPoE/v6 si DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769). RDS-ul permite conectarea la internet prin protocolul IPv6. Dar fiind acelasi router, ipv6 are si inainte tot local. deci nu s-a schimbat nimic aici.

nu am mai stiut parola de la contul meu, si mi-au resetat-o ei..... :(

Nu stiu ce legatura crezi ca exista intre ISP si negocierea wireless router - laptop.

802.11b/g/n mixed mode nu este cel mai ok daca ai numai n-uri in casa. Daca toate sculele sunt compatibile, utilizeaza WPA2-only cu cifru AES.

Incearca sa comuti fortat pe canal ingust de 20 MHz sau si mai bine, foloseste un soft pentru a detecta potentiale interferente de la vecini. http://www.metageek.net/products/inssider/

Raziel, nu ma prea pricep la deastea..insa am vazut ca nu se baga nimeni asa ca am incercat sa il ajut pe cat pot eu.. In cel mai rau caz, nu cred ca l-am incurcat cu nimic.

Aia cu mixed mode am zis-o in ideea ca daca ceva nu merge, primul pas (cel putin la mine) e sa mergi pe setari cat mai generale si de acolo vezi incotro.

love is a verb
Love is a doing word