Jump to content

Recommended Posts

Posted

So, dupa atatia ani inca nu m-am lamurit. Sau marog, stiam ce stiam, dar lumea a mai evoluat si intrebarea apare din nou, se mai practica, mai este necesara formatarea bateriei? Imi vine telefonul maine si as prefera sa ma tina bateria macar o zi. Din cate stiu, bateriile LI-Ion ajung la 100% intr-un timp relativ scurt, iar odata ajuns acolo opreste alimentarea automat, deci nu prea ar avea sens sa-l lasi 12ore+.

fWy1P.gif

Posted

Bateria nu mai necesita formatare. Dureaza 15-20 zile ( 6-7 incarcari ) pana ce aceasta intra intr-un regim normal de functionare.

Sa il stapanesti sanatos ;)

Posted

bateriile LI-Ion ajung la 100% intr-un timp relativ scurt, iar odata ajuns acolo opreste alimentarea automat, deci nu prea ar avea sens sa-l lasi 12ore+.

Bateriile Li-Ion, ca si toate celelalte tipuri de baterii, ajung la 100% in functie de raportul capacitate baterie / curent de incarcare, deci faptul ca ai o baterie Li-Ion, Li-Po, NiMH, NiCd etc. este irelevant.

Oprirea automata a alimentarii se face, de regula, de catre incarcator. Insa nu se opreste complet, mai debiteaza un curent minim de intretinere.

Este recomandat ca primele 3-4 cicluri de incarcare/descarcare sa fie complete.

Pentru informatii suplimentare vizitati link-ul colegului de mai sus sau si mai bine, direct Battery University la care se face referire in articol.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.