Jump to content

Facebook Graph Search: Un Nou Motor De Cautare Pentru Reteaua De Socializare


gaby

Recommended Posts

Cu cateva zile in urma despre evenimentul supriza al celor de la Facebook (Come and see what we’re building.ce a fost stabilit ca va avea loc pe data de 15 ianuarie 2013.

Ei bine, la eveniment insazi Mark Zuckerberg a prezentat un nou motor de cautare intern pe nume Graph Search, asigurand pe toata lumea ca nu este un motor de cautare standard, nefolosind indexarea web, prezenta in motoarele de cautare obisnuite, ci indexeaza un un fel de harta grafica ce este in constanta schimbare, avand in vedere ca in fiecare zi milioane de noi persoane se inscriu, miliarde de oameni isi folosesc conturile actuale, se adauga milioane de poze si se fac si mai multe conexiuni intre acestia, iar Graph Search incearca sa tina pasul cu toate aceste schimbari.

Asadar, cu Graph Search, fiecare utilizator Facebook isi pastreaza anonimitatea, iar fiecare modificare a contului, inclusiv conexiunile, au “propria audienta” si nu este facută publica. Singurul continut care poate fi cautat de oricare utilizator Facebook este cel care a fost aprobat sa fie impartasit de catre utilizator.

 

Spre exemplu, daca vreti sa descoperiti oameni care au interese asemanatoare cu ale dvs. sau care au postat poze dintr-o anumita locatie Graph Search va sorta rezultatele mult mai precis decat pana acum. In plus, noua caracteristica va putea fi folosita pentru a gasi persoane single, un aspect ce va fi cu siguranta apreciat.

 

facebookgraphsearch.png

 

In incheiere, voi preciza sespre faptul ca Zuckerberg a anuntat si parteneriatul cu Bing ale caror rezultate de cautare vor apare in Graph Search, precum si faptul ca motorul de cautare se afla momentan in versiunea beta, este disponibil pe Facebook, dar are chiar si o pagina dedicata: http://www.facebook.com/graphsearchs

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.