Jump to content

Recommended Posts

Posted
Buna ziua,

Am cumparat o ''Placa de baza ASROCK 970DE3/U3S3, Socket AM3 (Supports DDR3 1866(OC)/1600(OC)/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory)'' si Procesor AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, socket AM3, Black Edition ( aici am gasit pe site-ul producatorului ceva de genul ca ar suporta maxim 133Mhz) , si as dori sa stiu conform detalilor mentionate de mai sus, care este tipul de memorie maxima care suporta acest procesor .
Ma refer la ce tip de memorie de exemplu:
-DDR3, 1333MHz, 
-DDR3, 1600MHz, 
-DDR3, 1866MHz, 
Va intreb ca vreau sa-mi cumpar memorie ram si nu sti de care sa-mi cumpar :( .

Multumesc.

• Moderators
Posted

Mai intai de toate: ce buget ai si ce faci cu PC-ul :).

In gaming nu exista diferente intre frecventa la memorii (maxim 1 FPS in plus)

Posted

PC-ul il folosesc pentru Gaming & movie, dar imi doresc o memorie cu frecventa cea mai mare pe cae o suporta procesorul,deci inca in concluzie nu stiu ce tip de memorie sa-mi cumpar si de aceea am mare nevoie de ajutor.

Multumesc.

Posted

Placa de baza achizitionata suporta pana la 32GB de memorie RAM.

De asemenea, pe site-ul producatorului, sunt precizate urmatoarele:

Nota1: Placa de baza suporta sloturile DDR3-2100 MHz DIMM doar atunci cand se instaleaza un CPU AM3+ pe placa.
Nota2: Procesorul seriei AMD FX de pe aceasta placa de baza suporta pana la DDR3 1866 MHz ca frecventa standard a memoriei.
Nota3: In overclocking, cateva modele de procesor AMD e posibil sa nu suporte 1600 MHZ DDR3 sau frecvente mai inalte.
Nota4: Datorita specificatiilor procesorului, procesoarele AMD seriile 100 si 200 suporta pana la 1066 MHz DDR3. Cu design-ul oferit de ASRock, aceasta placa de baza poate suporta 1333MHz DDR3.

Iti sunt oferite si o serie de modele suportate: http://www.asrock.com/mb/overview.ro.asp?cat=Memory&Model=970DE3/U3S3

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Multumesc frumos .

Ca sa fiu mai explicit eu de fapt nu stiu ce memorie maxima ca frecventa suporta procesorul AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, socket AM3, Black Edition, mai ales ca vreau sa-i fac si un overclocking micut. De aceea am nevoie de un sfat si daca se poate sa-mi spuneti si ce model(producator ,etc.) anume sa i-au ,eu unul ma gandesc pentru incepul la 8gb.

Posted

Cea mai rapida memorie suportata de AMD Phenom II X4 965 conform producatorilor este DDR2 la 1066 MHz si DDR3 la 1333 MHz. Totusi, placa de baza suporta pana la maxim 1866 MHz (overclocked), deci, daca cumperi memorii DDR3 de 1866 MHz procesorul va limita in mod implicit frecventa acestora la 1333 MHz, care poate fi schimbata ulterior din BIOS (dar exista posibilitatea ca sistemul sa devina instabil).

Recomandarea mea ar fi sa iei 2 x 4GB DDR 3 (dual channel) la 1333 MHz, intrucat chiar daca le vei lua la 1600 sau 1866 nu vei simti vreo diferenta.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Mersi frumos Gaby si am sa-ti urmez sfatul.

Mai am 2 rugaminti la tine daca se poate.

1. As vrea sa-mi cumpar o Placa Video Sapphire Radeon HD7850 Dual-X OC 1GB DDR5 256-bit,si intrebarea mea ar fi daca se merita aceasta placa video?

2.Am tot vazut diferente la modelele acestea 7850 vis-a-vis de procesorul video:Pitcairn Pro sau Radeon HD 7850,este vreo diferenta intre ele?

Multumesc anticipat pentru ajutor

Cu stima 

Gabriel T.

• Moderators
Posted

1. Hmm, nu ştiu ce să zic. E http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-hd7850-dual-x-1gb-ddr5-256-bit/ cu puţin OverCVlock, de s-a ajuns la http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-hd7850-dual-x-oc-1gb-ddr5-256-bit/ . Dai în plus vreo 70 lei. De ce nu mergi pe http://www.pcgarage.ro/placi-video/gigabyte/radeon-hd7850-oc-windforce-2x-1gb-ddr5-256-bit/ ? Răcirea pare mai bună şi ai 3 ani garanţie, şi e ceva mai ieftină.

• 2 months later...
Posted

Am un laptop acer aspire 5102 WLMi, achizitionat in 2007. Nu-i racheta ca laptop-urile din magazine, dar merge.

Am nevoie de Ram, dar nu stiu de care.

Pe laptop am la momentul actual 512 MB DDR2-533 SDRAM 64 bit (suporta dual-channel).

Deci, intrebarea sa fie: DE CARE?

Multumesc anticipat!

Posted

Dupa cum am spus si in prima postare, pe laptop am la momentul actual 512 MB DDR2-533 SDRAM 64 bit, doar un slot ocupat.

Pot sa adaug inca o memorie pe slotul liber 1 GB, sau pot sa o inlocuiesc si pe cea existenta 2x1GB?

Avand in vedere ca nu ma pricep, intreb si eu ce, cum si de care?

Multumesc!

Posted

Daca e modelul descris aici http://www.cnet.com/laptops/acer-aspire-5102wlmi-turion/4507-3121_7-31958803.html  suporta pana la 4GB memorie RAM, deci pot fi instalate si 2 memorii de 2 GB de tip SODIMM  DDR2 533MHz PC2-4200. 

Nu cred ca se mai gasesc in magazine memorii de tipul asta, dar ar trebui sa functioneze si cu memorii DDR2-667 PC2-5300  sau DDR2-800 PC2-6400. 

Cel mai bun ar fi un kit dual-channel 2 x 1GB Corsair. 

Posted

cred ca era mai simplu sa caut eu specificatiile laptop-ului pe net :D .

Intr-adevar e modelul descris de tine. intrebarea e: daca iau ram la 800 MHz, procesorul meu il va folosi in mod automat la frecventa de 533 MHZ pt ca atat poate, sa o dau in bara si dau banii degeaba pe ram de 800MHz?

multumesc pentru informatii!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.