Jump to content

Cum Functioneaza Cautarile Pe Google? (How Search Works)


gaby

Recommended Posts

Recent, Google a lansat o pagina web (How Search Works) incarcata de animatie si informatie in care explica in mare, mecanismele de cautare in motorul de cautare omonim. Practic, este un grafic ce se deruleaza in momentul in care miscati de scroll si reda fiecare etapa efectuata in cautarea Google in momentul in care un utilizator doreste sa gaseasca ceva pe internet.

 

howsearchworks.png

 

Astfel, aflam ca o cautare pe Google implica mai multe etape decat ati putea crede la o prima vedere, fiindu-ne prezentate si alte cateva elemente precum partea de crawling (activitatea prin care Google scaneaza internetul cu o viteza ametitoare in cautarea de pagini noi), indexarea continutului intr-o baza de date prin care utilizatorii pot cauta (aproximativ 30 de trilioane de pagini), dar si algoritmii folositi si strategia de ranking aplicata de Google pentru a stabili ce site apare primul printre rezultatele cautarii.

Pentru ca nu de putine ori webmasterii incearca sa incalce sau sa pacaleasca regulile motorului de cautare, in ultima parte a paginii How Search Works, Google explica prin ce metode se lupta impotriva spam-ului, cele mai grave abateri fiind copierea de continut integral de pe alte site-uri si folosirea de text generat automat care nu are sens. Acestea pot conduce la eliminarea unui site din cautarile Google.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.