Jump to content

Meta Description O Parte Din Continut Sau O Scurta Prezentare?


Recommended Posts

Asa cum probabil stii, Google preaia textul din tag-urile meta description si le afiseaza in paginile de rezultate (SERPs). Ar fi bine sa existe acest tag pe toate paginile unui site, intrucat daca nu exista Google va prelua automat o bucata de text din pagina, pe care o considera relevanta, si o va afisa ca descriere in pagina de rezultate (CTR-ul putand fi mult mai mic decat in cazul folosirii corecte a tag-ului). De asemena, textul din meta description este indicat sa nu depaseasca 155 de caractere.

 

Acum, referitor la intrebarea ta, daca site-ul are multe pagini, si descrierile sunt generate automat, eu as merge pe introducerea primei bucati din textul existent pe pagina in meta description. Daca site-ul are doar cateva pagini si tag-urile meta description se adauga manual, pe fiecare pagina in parte, atunci ai putea elabora o mica descriere asa cum ai spus, fara a abuza de cuvintele cheie insa (scrie descrierea pentru oameni, nu pentru roboti).

 

In alta ordine de idei, de prin 2009 Google a anuntat ca nu mai ia in considerare meta-tagurile in stabilirea rankingului, insa importanta meta description este data de faptul ca este primul contact pe care il au vizitatorii cu siteul in pagina cu rezultatele cautarii, din care afla informatii despre continut si care este foarte posibil sa ii convinga sa intre pe site.

 

Exemplu de descriere nerecomandata:

“cartofi, cartofel, cartofiori, cartofi, cartof, cartofeli, cartofar, carotofor, cartof, intra pe site pentru cei mai noi cartofi”

 

sau 

 

“Site-ul nostru vinde cartofi; cartofii vanduti sunt ieftini; avem si alte legume, dar vindem cartofi; cumparati cartofi”

 

Exemplu de descriere recomandata:

“Cartofi online: site despre legume proaspete din Romania. Pentru a alege din cea mai mare oferta de cartofi online, intrati pe site-ul nostru.”

 

P.S: Descrierea ar trebui sa fie unica pentru fiecare pagina in parte, nu aceeasi descriere pentru toate paginile site-ului.

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.