Jump to content

Sfaturi Schimbare Placa De Baza, Compatibilitate Procesor, Etc.


Recommended Posts

Vreau sa fac un upgrade la pc,sa inlocuiesc placa de baza (am avut probleme mai mereu cu ea,de la gigabyte ga-m55s-s3 ,revizie 1.0) dar nu vreau nici sa exagerez la pret.
In final am ajuns la 2 modele : una de la MSI http://www.itpromo.ro/placi-de-baza-sk-am3/msi/placi-de-baza-msi-socket-am3-amd-760g--760gap43-fx~2631624.html si una de la Gigabyte (http://www.magiccomputers.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-gigabyte-ga-78lmt-usb3-socket-am3-p-46219.html).Vreau sa scap de desele batai de cap cu placa asta (am fost si la un service cu ea si nici aia nu au gasit buba,mi-au inlocuit niste condensatori dupa ce tot eu le-am sugerat ca ar putea fi de la ei,dar tot degeaba) si vreau sa-mi raspundeti care puteti la urmatoarele intrebari:
1.E vreo diferenta sesizabila intre sata2 si sata3?, nu de alta dar pentru 10 lei acolo in plus cine stie ce pierd.
2.Am verificat daca am procesorul combatibil cu placile astea 2 si cu inca mai multe,dar am mai discutat si cu un individ care lucreaza in domeniu si mi-a spus ca ,chiar in cazul in care iti spune ca sunt compatibile n-ar fi,am momentan un procesor pe socket am3 (http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x2-260-dual-core-3200mhz-socket-am3-box-adx260ocgmbox/pd/EBJL2BBBM), m-am uitat pe site la msi si gigabyte si vad ca ar fi compatibil ,acum drq stie sa nu fac vreo prostie de asta intreb.
3.Daca iau una din placile de mai sus,mai trebuie facut update-ul la bios?,avand in considerare ca e prima data cand pun vreun procesor pe placa de baza respectiva.Am facut un update pe placa de baza asta care mi-a facut probleme in ultima vreme,cand am luat procesorul asta athlon x2 260,aveam inainte un athlon 3800+,dar chestia e ca atunci n-am putut face update-ul cu procesorul nou,a trebuit sa il fac pe procesorul vechi si apoi sa pun procesorul nou.
 
Vreau sa stiu neaparat daca se intampla acelasi kkt si cu placa asta noua,ma gandesc  ca odata ce nu a fost instalat niciun procesor pe ea nu isi are rostul update-ul.
 
Am auzit tot de la un prieten ca i s-a intamplat ceva de necrezut,isi luase procesor nou,a vrut sa faca update-ul si la pe parcursul instalarii i s-a luat curentul si ce sa vezi a stricat placa de baza sau asa ceva,nu mi-a venit sa cred,deci clar daca ii trebuie vreun update sa stiu,ma duc la un service si scap de griji.
 
Care aveti experienta va rog frumos sa lasati o parere,momentan raman cu janghina asta,nu mai am lovele, ce sa faci a venit criza :).
Link to comment
Share on other sites

intre sata2 si sata3 diferenta e destul de mare..cel putin pe hartie. de la 300mb/s la 600mb/s

SATA revision 2.0 (SATA 3 Gbit/s)

Second generation SATA interfaces running at 3.0 Gbit/s shipped in high volume by 2010, and were prevalent in all[citation needed] SATA disk drives and most PC and server chipsets. With a native transfer rate of 3.0 Gbit/s, and taking 8b/10b encoding into account, the maximum uncoded transfer rate is 2.4 Gbit/s (300 MB/s). The theoretical burst throughput of SATA 3.0 Gbit/s is roughly double that of SATA revision 1.

All SATA data cables meeting the SATA spec are rated for 3.0 Gbit/s and will handle current mechanical drives without any loss of sustained and burst data transfer performance. However, high-performance flash drives are approaching the SATA 3 Gbit/s transfer rate; this is addressed with the SATA 6 Gbit/s interoperability standard.



SATA revision 3.0 (SATA 6 Gbit/s)

Serial ATA International Organization presented the draft specification of SATA 6 Gbit/s physical layer in July 2008,[9] and ratified its physical layer specification on August 18, 2008.[10] The full 3.0 standard was released on May 27, 2009.[11] It provides peak throughput of about 600 MB/s (Megabytes per second) including the protocol overhead (10b/8b coding with 8 bits to one byte). Solid-state drives have already saturated SATA 3 Gbit/s with 285/275 MB/s max read/write speed and 250 MB/s sustained with the Sandforce 1200 and 1500 controller. SandForce SSD controllers released in 2011 have delivered 500 MB/s read/write rates,[12] and ten channels of fast flash can reach well over 500 MB/s with ONFI drives – a move from SATA 3 Gbit/s to SATA 6 Gbit/s allows such devices to work at their full speed. Full performance from Crucial's C300 SSD similarly require SATA 3.0. Standard hard disks cannot transfer data fast enough to require more than 3 Gbit/s; but they can nevertheless benefit from the later standard as reads from their built-in DRAM cache will be faster across the later interface.[13] According to Seagate "Cache-efficient desktop applications such as gaming, graphics design and digital video editing can experience immediate incremental performance using a SATA 6Gb/s interface". Drives with bigger, faster caches were introduced to benefit from the faster interface.


simple sata2 has 3gbit/s
sata3 has 6 gbit/s

probabil nu vei simti vreo diferenta, insa e util daca pe viitor poate vei pune un SSD (stiu acu sunt scumpe, dar se ieftinesc destul de tare)

 

ca idee stiu ca tine..procesorul ar trebui sa mearga, acuma... sa vina altu care se pricepe mai bine la deastea :D

  • Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

1.E vreo diferenta sesizabila intre sata2 si sata3?

 

La HDD nu prea. La SSD-uri se simte ceva diferenta dintre Sata II si Sata III

 

2.Am verificat daca am procesorul combatibil cu placile astea 2 si cu inca mai multe,dar am mai discutat si cu un individ care lucreaza in domeniu si mi-a spus ca ,chiar in cazul in care iti spune ca sunt compatibile n-ar fi,am momentan un procesor pe socket am3 (http://www.emag.ro/p...ox/pd/EBJL2BBBM), m-am uitat pe site la msi si gigabyte si vad ca ar fi compatibil ,acum drq stie sa nu fac vreo prostie de asta intreb.

 

AM3 merge fara probleme pe AM3+, iar din moment ce scrie si pe site-ul producatorului ca e compatibil, nu ar trebui sa iti faci griji.

 

 

3.Daca iau una din placile de mai sus,mai trebuie facut update-ul la bios?,avand in considerare ca e prima data cand pun vreun procesor pe placa de baza respectiva.Am facut un update pe placa de baza asta care mi-a facut probleme in ultima vreme,cand am luat procesorul asta athlon x2 260,aveam inainte un athlon 3800+,dar chestia e ca atunci n-am putut face update-ul cu procesorul nou,a trebuit sa il fac pe procesorul vechi si apoi sa pun procesorul nou.

 

Te uiti atent la lista procesoarelor suportate versiunea minima de BIOS care este necesare acelui procesor si vezi cu ce versiune de BIOS vine placa. Din cate stiu, la AM3+ se face update la BIOS pentru a suporta procesoarele astea mai noi, Vishera, iar procesorul tau (AMD Athlon II X2) nu e tocmai nou, deci nu cred ca ar trebui sa fie probleme nici aici.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.