Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, am si eu o problema cu prcesorul. In timpul jocurilor, (la orice joc), mi se stinge PC-ul. Am luat HWMonitor & Speccy si am verificat temperaturile. Nu ma mir ca se stingea PC-ul, in jocuri temperatura trece de 100 grade C. Am crezut ca e de la pasta termocontuctoare sau praf. Am curatat totul de praf am pus pasta termoconductoare Artic silver. Credeam ca am rezolvat problema dar m-am inselat. Tot creste temperatura si se stinge PC-ul. 

Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi? Sau procesorul este stricat?

Am facut si un print la HWMonitor sa vedeti si voi.

http://postimg.org/image/7tl5x2tu5/

• Moderators
Posted

Aoleo ce-i acolo :( ... La placa video cum stai cu temperaturile? Pasta ai aplicat-o corect? (se pune ca un bob de bazăre pe centrul procesorului şi după se instalează coolerul - nu trebuie să o întinzi tu cu cardu sau degetu). Coolerul e instalat corect?

Posted

:| 100 grade.. daca restul componentelor indica temperaturi normale (sub 40 grade), ar fi doua cauze: - cum a spus si House_MD, trebuia sa pui putina pasta, daca ai pus prea multa nu raceste, ci din contra, retine toata caldura si nu mai ajunge la cooler... si a doua cauza, procesorul probabil e prea vechi, "trecut prin viata" si nu mai face fata

Posted

really? un procesor "trecut prin viata" se incinge asa tare? Stiam ca nu asa merg lucrurile la chestiile astea.. (gen merge sau nu, nu ca merge dar nu merge bine...) mai ales ca e un procesor ca al meu care inca se tine puternic (sper sa numi arate acu ca mam inselat)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

100 C.....Poti praji un ou acolo....

Procesorul e el ceva mai batranel...Deci curat ai facut....Pasta ai pus...(sper ca nu ai pus cu lingura dar nici cu seringa) Normal ar fii sa nu ajunga temp. asa sus...Colerul poate ca nu mai face fata...Asa cred.

Posted

Am zis "trecut prin viata" pt ca si eu am avut cam aceeasi problema cu vechiul meu procesor care-l aveam tocmai din 2006... :D si l-am schimbat anul trecut pt ca se incingea prea tare si a pushcat o data cu placa de baza, acum nu stiu de cat timp il are Florin da' sper ca reply-urile mele (pe langa ale voastre) sa-i  fi fost utile.

Posted

Nu te increde prea mult in softuri cand vine vorba de masuratori. Pune mana pe radiator cand se stinge. Daca nu te frige, cauta in alta parte. Daca ai posibilitatea, masoara temperatura pe radiator cu un instrument extern si tensiunile in sarcina. Verifica daca se invarte permanent ventilatorul de pe radiator.

Posted

Aoleo ce-i acolo :( ... La placa video cum stai cu temperaturile? Pasta ai aplicat-o corect? (se pune ca un bob de bazăre pe centrul procesorului şi după se instalează coolerul - nu trebuie să o întinzi tu cu cardu sau degetu). Coolerul e instalat corect?

Placa Video este noua am cumpartato de vreo 3 luni si se mentine la 50 grade C.

Da am aplicat pasta de 2 ori in 2 moduri diferete. Prima data am intinso uniform pe toata suprafata iar a doua oara am pus doar 1 bob mic si am presat cu radiatorul, Si la fel.

Am zis "trecut prin viata" pt ca si eu am avut cam aceeasi problema cu vechiul meu procesor care-l aveam tocmai din 2006... :D si l-am schimbat anul trecut pt ca se incingea prea tare si a pushcat o data cu placa de baza, acum nu stiu de cat timp il are Florin da' sper ca reply-urile mele (pe langa ale voastre) sa-i  fi fost utile.

La asta ma gandeam si eu e cam vechi procesorul si cred ca are ceva.

Nu te increde prea mult in softuri cand vine vorba de masuratori. Pune mana pe radiator cand se stinge. Daca nu te frige, cauta in alta parte. Daca ai posibilitatea, masoara temperatura pe radiator cu un instrument extern si tensiunile in sarcina. Verifica daca se invarte permanent ventilatorul de pe radiator.

Am incercat treba asta am pus mana pe radiator si este fierbinte, dar nu in asa fel sa ma arda. Si carcasa o tin deschisa sa aiba aerisire insa nu scimba cu nimic lucrurile.

Cred ca pana la urma procul meu e cam hodorog si nu mai duce... Prin urmare trebuie unul nou

• Moderators
Posted

Hmm, e posibil să fie şi cum spune Raziel (să fie problemă software). Temperaturile din BIOS care sunt?

Când ai aplicat a doua oară ai curăţat bine bine pasta de pe cooler şi procesor, nu? La asemenea operaţii, în mod normal se foloseşte alcool izopropilic.

Am incercat treba asta am pus mana pe radiator si este fierbinte, dar nu in asa fel sa ma arda. Si carcasa o tin deschisa sa aiba aerisire insa nu scimba cu nimic lucrurile.

Mai mult rau faci. Mai bine o tii inchisa + 2 ventilatoare (unul in faţă / lateral, care să bage aer, şi unu în spate / sus care să scoată aer)

Posted

Pai gandestete totusi ca tu ai procesorul la 100 de grade, dar aia nu inseamna ca si radiatorul are atata...Ala are suprafata mare si pierde caldura mult mai repede decat o primeste de la procesor... Mai ales daca pasta nu e pusa bina.

Bufnitza zicea ceva foarte interesant... Ventilatorul in ce stare e? daca se invarte greu, si in loc de 3000rpm tu ai 300, nu e prea bine..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Hmm, e posibil să fie şi cum spune Raziel (să fie problemă software). Temperaturile din BIOS care sunt?

Când ai aplicat a doua oară ai curăţat bine bine pasta de pe cooler şi procesor, nu? La asemenea operaţii, în mod normal se foloseşte alcool izopropilic.

Temperaturile in bios sunt normale maxim 45 grade, In Idle temperatura scade pana la 27-28 Grade.Doar in jocuri inebuneste. Nu cred ca e vorba de pasta, ca defiecare data curat bine radiatorul si procesorul.

Ma gandeam ca radiatorul  e de vina, ca talpa nu acopera tot procesorul. Am incercat cu alt cooler mult mai bun si talpa cat procesorul dar degeaba in idle scade pana la 27 grade in jocuri la fel...Ati vazut si voi.

Bufnitza zicea ceva foarte interesant... Ventilatorul in ce stare e? daca se invarte greu, si in loc de 3000rpm tu ai 300, nu e prea bine..

Ventilatorul merge bine la +3000 r/m.

Alte sfaturi? sau sa-l arunc? :(

Posted

Imposibil....colerul merge..pasta are..curat e.. nu are cum sa se incinga asa fara motiv...Poti sa inlocui procesorul timp de 10 min.? Sa vezi daca si asta se incinge la fel. Daca nu se incinge...Cred ca poti sa il arunci pe ala vechi si iei altu... Sau sa schimbi coolerul.....E ciudat. :|

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.