Jump to content

Cum Fac Un Joc Asemanator Cu Chaos Faction 2?!

Alexandru98

Recommended Posts

Salut!

De doua zile am descoperit un joculet pe care il joc impreuna cu verisorul meu. Se numeste Chaos Faction 2 si este calumea sa joci deadmatch cu altcineva(eu si cu el) fiecare avem cate o echipa, chestia nasoala este ca trebuie sa vina la mine sau eu sa merg la el si as vrea sa fac un joc la fel, dar sa fie multiplayer si poate cu mai multe arme, skilluri si mape. Imi poate recomanda cineva unul sau mai multe programe cu care as putea sa-l fac?! :-?

pentru multiplaer ai nevoie si de php, eventual  si de mysql.

PHP: pentru procesarea datelor (comunicari cu baza de date, afisari mesaje, etc.)

MySQL: ai nevoie de o baza de date, daca vrei sa faci un joc cu Login / Register, etc. (exemplu: daca vrei sa faci un sistem cu puncte/bani/viata/etc. trebuie sa pastrezi intr-o baza de date toate aceste informatii).

Pana acum ai cam 3 limbaje de invatat / aprofundat (flash / php / mysql).

Fiind un joc browser, o sa mai  ai nevoie de limbajele de markup (HTML / CSS). Mai pe scurt, cu acestea modifici aspectul paginii. Din fericire acestea sunt usor de invatat.

Daca vrei ca jocul sa fie interactiv (adica totul in timp real), o sa mai ai nevoie de cateva tehnologii, ca sa nu existe lag / sau intarziere de comunicare intre cei 2/3/4... jucatori. => NodeJS <=

Cam astea ar fi in principiu. O sa vezi ca daca te apuci de un joculet browser, o sa mai dai de chitibusuri, iar unele nu se vor face decat cu un anume limbaj de programare. Foarte pe scurt, iata o lista cu toate limbajele de programare de care ai nevoie sa rezolvi orice problema:

- HTML / CSS

- PHP / MYSQL

- FLASH

- AJAX / JAVASCRIPT

Nu e greu, dar e mult de munca. Daca ai si o echipa pe langa tine (tu si 2-3 persoane) nu o sa te plictisesti, iar atmosfera de lucru o sa fie foarte ok. Daca incerci sa te lupti singur cu un munte, in cazul in care nu o sa iti iasa ceva, o sa te dai batut (asa am facut eu de multe ori :D ).

Spor !

• Upvote 1

pentru multiplaer ai nevoie si de php, eventual  si de mysql.

PHP: pentru procesarea datelor (comunicari cu baza de date, afisari mesaje, etc.)

MySQL: ai nevoie de o baza de date, daca vrei sa faci un joc cu Login / Register, etc. (exemplu: daca vrei sa faci un sistem cu puncte/bani/viata/etc. trebuie sa pastrezi intr-o baza de date toate aceste informatii).

Pana acum ai cam 3 limbaje de invatat / aprofundat (flash / php / mysql).

Fiind un joc browser, o sa mai  ai nevoie de limbajele de markup (HTML / CSS). Mai pe scurt, cu acestea modifici aspectul paginii. Din fericire acestea sunt usor de invatat.

Daca vrei ca jocul sa fie interactiv (adica totul in timp real), o sa mai ai nevoie de cateva tehnologii, ca sa nu existe lag / sau intarziere de comunicare intre cei 2/3/4... jucatori. => NodeJS <=

Cam astea ar fi in principiu. O sa vezi ca daca te apuci de un joculet browser, o sa mai dai de chitibusuri, iar unele nu se vor face decat cu un anume limbaj de programare. Foarte pe scurt, iata o lista cu toate limbajele de programare de care ai nevoie sa rezolvi orice problema:

- HTML / CSS

- PHP / MYSQL

- FLASH

- AJAX / JAVASCRIPT

Nu e greu, dar e mult de munca. Daca ai si o echipa pe langa tine (tu si 2-3 persoane) nu o sa te plictisesti, iar atmosfera de lucru o sa fie foarte ok. Daca incerci sa te lupti singur cu un munte, in cazul in care nu o sa iti iasa ceva, o sa te dai batut (asa am facut eu de multe ori :D ).

Spor !

Multumesc! Si ca sa il fac ar trebui sa bag bani in el?!

Da. Si alte programe, precum Photoshop.

Pentru ce photoshop? :-?

http://www.adobe.com/devnet/games/gaming_engines.html care il recomandati?

cica e bun si Gimp ... e asemanator lu nenea photoshop.. Multi il lauda, eu prefer photoshopul.

Multumesc! Si ca sa il fac ar trebui sa bag bani in el?!

pai.. daca il faci tu nu trebuie sa bagi bani in el. daca vrei sa te duci la o firma sa ti-l faca, atunci da, bagi bani in el :) . am mai facut un post asemanator pe undeva pe aici despre cat te-ar costa.