Jump to content

Recommended Posts

Posted

In prezent am ATI Radeon HD 5400 cu 1 gb. Procesorul este AMD Athlon II X3 450 3,2 Ghz. Memorie de 4 Gb. Sistemul este pe 64 bit. Problema este ca jocurile peste anul 2011 imi merg doar pe 800X600, cel mult pe 1024X768. Iar jocurile din 2013 cu cerinte ceva mai mari nu imi merg deloc. Monitorul este pe 1280X1024. Nu este cine stie ce. Oricum, imi doresc sa fac ceva in privinta jocurilor. Memoria video este slaba pentru jocuri, de aceea vreau sa cumpar alta. Ce imi recomandati ? Bugetul meu maxim este de 700-800 lei. Ce credeti, placa video este de vina pentru jocuri sau ce ? Ar trebui sa imi schimb si monitorul, odata cu placa video ? Multumesc !

Posted

Pe rând.. pentru jocuri, procesorul este încă ok, chiar şi memoria de 4GB, este bine că foloseşti un sistem de operare pe 64-biţi pentru că acesta dispune de întreaga capacitate.

În bugetul tău de 700-800 lei pot să îţi recomand variantele următoare, nu te trimit către un magazin anume, tu decizi de unde cumperi.

Varianta 1

Aprox. 385 lei - Placă video Radeon HD 7750 1GB GDDR5, producatorul nu conteaza neapărat, posibil să primeşti bonus un joc gratuit la alegere (review)

Aprox. 450 lei - Monitor LCD Led rez. 1680x1050

Total 835 lei (posibil ca jocurile recente sa ruleze la detalii Low în 1680x1050)

Varianta 2

Aprox. 650 lei - Placa video Radeon HD 7790 1GB GDDR5 (vezi aici un review)

Rămâne să aduni până la 450 lei pe viitor pentru un monitor la 1680x1050, unde placa respectivă rulează orice joc cu grijă la setările de calitate.

Varianta 3

Aprox. 750 lei - Placa video Radeon HD 7850 1GB GDDR5 (test HD7850)

Rămâne să aduni 450 lei pe viitor pentru un monitor la 1680x1050, unde placa respectivă rulează orice joc în condiţii optime.

Varianta 4

Aprox. 450 lei - Placă video Radeon HD 7770 1GB GDDR5, producatorul nu conteaza neapărat, posibil să primeşti bonus un joc gratuit la alegere (comparatie HD7750 vs HD7770)

Aprox. 450 lei - Monitor LCD Led rez. 1680x1050

Total 900 lei (poti rula majoritate jocurilor pe detalii Medii / High, cu AA dezactivat)

Posted

Eu am un monitor Samsung SyncMaster 720N. Ar trebui schimbat monitorul odata cu placa video sau merg jocurile pe detalii high si cu acest monitor ? Aaa si inca o intrebare scurta...Conteaza ce placa de baza ai, in momentul in care iti iei o alta placa video....adica.....poate sa nu se potriveasca placa de baza cu placa video ?

• Moderators
Posted

Din moment ce e acelasi slot, sanse minime. 1280x1024 cere mult la partea de procesare (macar i3 daca vroiai gaming intens. Athlon II x3 e cam la nivelul lui pentium dual core sandy bridge). 

Spune si restul sistemului (ram, sursa, etc)

Posted

Monitorul il schimbi daca nu esti multumit de el si actuala rezolutie (vrei rezolutii mai inalte), nu e obligatoriu sa il schimbi. Bineinteles, altfel joci un joc pe 1920x1200 de exemplu si altfel pe 800x600 sau 1024x768 (experienta este diferita).

Da, conteaza si placa de baza detinuta in momentul in care doresti sa schimbi placa video, sau mai bine zis conteaza slot-ul destinat conectarii acesteia ().

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

La momentul actual ai o placă video Radeon HD 5400 adică pe slot PCIE, oricare din recomandările mele anterioare (plăci video) sunt compatibile cu placa ta de bază.

Monitorul il schimbi (cum a spus şi gaby) dacă nu eşti mulţumit de rezoluţia 1280x1024 însă odată cu o rezoluţie mai mare, ai nevoie şi de o placă video mai puternică.

HD7750 / HD7770 / HD7790 îţi permit gaming la setări de calitate ridicată pe monitorul tău.

Nu sunt de acord cu ce a spus Courage, am unul din sisteme cu un procesor Phenom II X2 565 şi nu am avut probleme să joc orice la 1680x1050 cu o placa video HD 6850. Desigur, pe alocuri fara AA, însă nu procesorul te trage în jos la jocuri, placa grafică deţinută momentan te trage mult în jos.

Am uitat să te întreb ce sursă de alimentare ai (producător şi model exact), ai nevoie de alimentare separată pentru HD7770/HD7790/HD7850.

• Moderators
Posted

Eu ma refeream la rezolutie ... pe 1280x1024 joaca si procesorul un rol important. La Full HD, placa video face totul. Dar e OK si athlon II x3

• 2 years later...
Posted (edited)
ᗪᗩᑕᗩ ᑕᕼIᗩᖇ ᐯᖇᕮI ᔕᗩ ITI ᖇᑌᒪᕮᘔᕮ ᒍOᑕᑌᖇIᒪᕮ ᒪᗩ O ᖇᕮᘔOᒪᑌTIᕮ, ᗩᗪIᑕᗩ.. ᐯᕮᖇY ᕼIGᑕᕼ. ITI TᖇᕮᗷᑌIᕮ ᑌᑎ ᑭᖇOᑕᕮᔕOᖇ I5, ᗪᗩᑕᗩ ᐯᖇᕮI ᔕᗩ ᖴIᒪᗰᕮᘔI ᔕI ᔕᗩ ᕮᗪITᕮᘔI, ᑌᑎ I7, O ᑭᒪᗩᑕᗩ ᐯIᗪᕮO ᗪᕮ ᗰᗩᑕᗩᖇ 2 Gᗷ.. ᑕOᔕTᗩ ᗪOᗩᖇ 900 ᗪᕮ ᒪᕮI. ᒪᗩ ᖇᗩᗰI, 8.. TᖇᕮᗷᑌIᕮ ᔕᗩ ᗩI 64 ᗷITI, ᔕI ᗩᑭᖇOᑭO ITI ᖇᕮᑕOᗰᗩᑎᗪ O ᑭᒪᗩᑕᗩ ᐯIᗪᕮO ᗪᕮ 4 Gᗷ.. ᔕOᖇᖇY, ᑕOᔕTᗩ 2200 ᒪᕮI. ᗩᔕTᗩ ᗪᗩᑕᗩ ᐯᖇᕮI ᔕᗩ ᒍOᑕI GTᗩ ᐯ..ᕮTᑕ. ᒍOᑕᑌᖇI 2015!
Edited by madalin..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.