Jump to content

Suportul Pentru Windows Xp Si Office 2003 Se Incheie Pe 8 Aprilie 2014


gaby

Recommended Posts

Cei de la Microsoft ne reamintesc ca pe data de 8 aprilie 2014 suportul pentru Windows XP si Office 2003 va inceta, acest lucru insemanand ca dupa aceasta data clientii acestor produse nu vor mai primi update-uri si nici nu vor mai primi suport tehnic din partea Microsoft:

 

„Sunt 12 ani de la lansarea Windows XP și 10 ani de la lansarea Office 2003, iar lumea s-a schimbat mult de atunci. Am asistat la o creștere exponențială a utilizatorilor de internet și odată cu aceasta, o creștere a atacurilor cibernetice care țintesc sisteme de operare învechite. Întrucât după data de 8 Aprilie 2014, Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP și Office 2003, utilizatorii privați și companiile care vor rămâne pe aceste tehnologii se expun unor riscuri majore de securitate, confidențialitate a informațiilor personale și a datelor sensibile de companie, clienți, parteneri. În plus, sunt vulnerabili la atacurile informatice și noi forme de viruși. Microsoft îndeamnă utilizatorii de Windows XP și Office 2003 să facă upgrade către Windows 8 și Office 365 în perioada imediat următoare, pentru a profita de avantajele celor mai noi și productive tehnologii. Pentru firme mici, medii, dar și companii mari, dorim să accentuăm în mod special urgența de a începe procesul de migrare de la Windows XP către Windows 8 și testarea aplicațiilor pe noua platformă, în aceste ultime 7 luni rămase până la expirarea suportului”, a declarat Ionut Gaota, Windows & Mobility Business Group Lead la Microsoft Romania.

 

De asemenea, consecintele incetarii suportului pentru update-urile de securitate si suport tehnic sunt detaliate de catre cei de la Microsoft Romania dupa cum urmeaza:

  • Riscuri de securitate: în lipsa actualizărilor de securitate ale Windows XP, PC-ul utilizatorului poate deveni vulnerabil la viruși, spyware și alte programe care afectează securitatea și confidențialitatea datelor de companie. Programele anti-virus nu vor mai putea oferi protecție completă odată cu expirarea suportului pentru Windows XP;
  • Probleme de software: numeroși distribuitori de software și hardware vor retrage suportul pentru produsele care folosesc Windows XP, deoarece nu pot obține actualizări pentru Windows XP și Office 2003. De exemplu, noul Office este perfect adaptat la sistemul de operare Windows modern și nu va rula pe Windows XP;
  • Lipsa centrelor de suport: În cazul apariției unor probleme, companiile nu vor mai avea acces la suport tehnic online și prin telefon;
  • Timp de nefuncționare: riscul unei căderi de sistem și al unei întreruperi a activității companiei poate crește ca urmare a expirării suportului și a învechirii sistemelor hardware care funcționează cu Windows XP;
  • Riscuri de conformitate cu reglementările în domeniu: sistemele lipsite de suport și actualizări sunt vulnerabile la riscurile de securitate.  Acest lucru poate provoca probleme în cazul unui control efectuat de un organism de audit intern sau extern,  ducând la suspendarea acreditărilor și la notificări publice referitoare la eșecul organizației în a asigura protecția sistemelor și a informațiilor despre clienți și parteneri.

In alta ordine de idei, cei de la Microsoft recomanda utilizatorilor upgrade-ul la Office 2013 si Windows 8, cele mai recente solutii anuntate de companie pentru utilizatori individuali dar si pentru organizatii. Companiile mici si mijlocii sunt invitate sa acceseze www.microsoft.ro/modern pentru a gasi cele mai complete informatii despre suport si upgrade.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.