Jump to content

Principalele Motive Pentru Care Un Blog Poate Fi Compromis

Recommended Posts

Posted

Recent am citit un articol pe internet referitor la principalele motive pentru care un blog WordPress (si nu numai) poate fi compromis, drept pentru care m-am gandit sa fac un rezumat aici, pentru ca mi s-a parut interesant.

Prin urmare, voi forma mai jos un top 3 al vulnerabilitatilor principale intalnite la majoritatea posesorilor de blog-uri/site-uri ce utilizeaza CMS-uri:

1. WordPress / CMS invechit: exista multi utilizatori care din cauza ca nu stiu sa faca update, sau care folosesc o tema sau anumie plugin-uri care nu mai sunt compatibile cu noua versiune, nu actualizeaza scriptul, riscand astfel ca site-ul detinut sa ramana vulnerabil.
  2. Plugin-urile instalate: reprezinta cel mai simplu mod de a sparge un blog/site. Asadar, e bine sa se evite plugin-urile vechi sau dubioase. De asemenea, se recomanda utilizarea a cat mai putine plugin-uri.
  3. Server compromis: bineinteles, si serverele celor de unde aveti gazduirea pot fi sparte, mai ales daca acestea nu sunt administrate profesionist. Asadar, aveti grija cu cine lucrati.

P.S: Pentru oricare dintre cele 3 motive prezentate, dar nu numai, este bine sa aveti copii de siguranta (backup) frecvente ale fisierelor si bazei de date site-ului/urilor detinut(e).

• Upvote 2

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.