Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua.
Acum 2luni m-am mutat din Bucuresti la tara.
La tara inca internet de la niciun provider.Din cauza locatiei...oricum am tras un cablu de la un vecin cu o lungime de 90m
In prima saptamana nu am avut probleme cu internetul,mergea perfect si pe Desktop si pe Laptop.
Dupa o saptamana am avut o problema in care pe desktop,aparea acel X la conexiune.Cablul intrerupt sau neconectat.
Am incercat pe laptop sa vad daca,chiar sa intrerupt cablul avand in vedere faptul ca era o distanta destul de mare.Dar pe laptop merge internetul fara probleme.
Am fost la un service si mi sa recomandat o placa de retea.Acolo totul mergea perfect,cand am ajuns acasa insa nu se conecta la internet.Am incercat si portul din placa de baza si a mers.Apoi din senin nu a mai mers.Aratand acelasi lucru.Am incercat sa instalez windows-ul din nou dar nimic.
Am citit peste tot pe forumuri dar nu am reusit sa gasesc o solutie.
Precizez internetul pe Laptop merge perfect prin cablu.Am incercat la vecin sa vad cu un alt cablu si se conecteaza,insa la mine nu.
Cine ma poate ajuta va rog frumos?

Posted

Deci, ai un singur cablu, pe care il bagi pe rand, in Desktop (cand vrei internet pe desktop) si apoi in Laptop (cand vrei internet pe laptop). Corect?

Atunci cand bagi cablul in desktop, internetul nu functioneaza, in timp ce cand bagi acelasi cablu in laptop, internetul functioneaza. Am inteles bine?

Desktop-ul are placa de retea dedicata sau doar integrata?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

As fi zis ca vecinu ti-a dat doar un singur IP, si merge pe laptop, sau ca pe pc, configuratia IP e pusa manual...in loc de automat, dar daca zici ca iti apare X pe conexiunea respectiva... as spune ca tot ceva din placa de retea e de vina.

• Moderators
Posted

Ok, hai ca progresam.

Deci nu scrie "not connected" care ar fi insemnat ca pe calculator nu iti vede cablul conectat.

Vede cablul,dar nu se poate autentifica. Hai sa vedem mai departe, pe laptop trebuie sa configurezi ceva sau cum ai pus cablul se conecteaza automat ?

Daca se conecteaza automat vezi pe laptop cum ai setarile de la TCP/IP. In mod normal, ar fi setat sa-si ia IP automat. S-ar putea ca pe PC sa ai un IP fix pus in proprietatile placii de retea.

Ambele calculatoare au windows 7 ? sau unul are windows 7 si unul XP ? sau, ambele XP?

Posted

Deci,pe laptop se conectaza automat.
La fel si pe desktop.
Win7 am pe ambele,acelasi windows instalat.
La desktop,nu apare mereu unidentified network.Doar cand dezinstalez driverele de la placa de retea si le instalez din nou.Iar la fiecare restart apare apoi "X"

• Moderators
Posted

Dai click pe acel monitor mic de la retea, unde-ti apare "undidentified", apoi click pe "open network and sharing center", iar pe coloana din stanga ai un text " Change Adapter Settings" dai click acolo,

Mai departe, dai dublu click pe Local Area Connection > Properties > si dublu click pe: Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4). Fa un screenshot la cum e facuta configuratia din fereastra care ti se deschide. Asta de pe ambele calculatoare (laptop si PC).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.