Jump to content

De Unde Si Cum Pot Descarca Imaginea Iso Cu Windows 8.1?


gaby

Recommended Posts

Asa cum probabil stiti de sau din alte surse, Windows 8.1 RTM a fost lansat si este disponibil atat ca update gratuit pentru cei care detin o licenta de Windows 8, cat si in versiunea retail pentru utilizatorii Windows XP, Vista sau 7. Asadar, daca veti cumpara Windows 8.1 veti obtine o imagine ISO cu kit-ul de instalare al sistemului de operare, impreuna cu o cheie de activare. Totusi, daca nu cumparati WIndows 8.1 retail nu veti obtine imaginea .iso, chiar daca aveti o licenta de Windows 8. Deci, ce este de facut daca doriti la un moment dat sa reinstalati sistemul de operare (Windows 8.1)? Sa instalati Windows 8 si apoi sa ii faceti update din store? Ar fi o solutie pentru un singur calculator, dar, pentru utilizatorii care detin 2-3 calculatoare, lucrurile se complica. Cel putin, pentru mine este destul de enervant sa descarc de fiecare data, pentru fiecare calculator in parte kitul de 3GB.
 
Chiar daca in trecut Microsoft afirma ca va oferi public imaginile ISO pentru Windows 8.1, acest lucru nu s-a mai intamplat, iar compania a anuntat ca nici nu intentioneaza sa schimbe această situatie.
 
Ei bine, daca doriti sa stiti de unde si cum puteti descarca imaginea .iso cu sistemul de operare Windows 8.1, va prezint mai jos 3 modalitati:

1. Puteti copia si salva fisierele de instalare descarcate prin intermediul Windows Store. Imediat dupa descarcare, acestea vor fi extrase in folderul ascuns de sistem: C:ESDWindows (de asemenea, in unele cazuri, acestea pot fi gasite in folder-ul C:WindowsSoftwareDistributionDownload sau C:UserAppDataLocalMicrosoftWebSetup sau C:$Windows.~BT0).
* pentru a vedea folderele si fisierele ascunse, va trebui sa intrati in Control Panel -> Appearance and personalization -> Folder Options -> tab-ul View -> Show hidden files, folders and drives
 
Odata ce ati localizat fisierele, le puteti copia in alta partitie, dupa care le puteti pune pe un DVD sau stick USB cu care veti putea instala/reinstala Windows 8.1 prin simpla rulare a executabilului setup.exe.

2. In cazul in care aveti deja un cod de licenta pentru Windows 8.1 puteti sa-l folositi pentru a descarca imaginea ISO de instalare a sistemului de pe pagina de download a site-ului oficial Microsoft: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/upgrade-product-key-only
* Cheile Windows 8 NU vor fi acceptate.
 
Totusi, daca porniti mai intai download-ul installerului de Windows 8 apasand pe butonul ”Install Windows 8” de pe aceeasi pagina, (folosind o cheie Windows 8), dupa care il oprim la scurt timp, vom putea face click pe pagina respectiva pe butonul ”Install Windows 8.1”, download-ul installer-ului Windows 8.1 va incepe fara a mai cere cheia. La final vom putea crea un DVD sau un stick bootabil direct din acest installer.
 
3. Utilizatorii Windows 8 care sunt abonati la MSDN si/sau TechNet au posibilitatea sa descarce imaginea ISO de instalare a Windows 8.1 de pe paginile de download ale respectivelor site-uri:

Fisierul ISO Windows 8.1 RTM este disponibil si in formatul ”Multiple Edition”, care contine atat Windows 8.1 core, cat si Windows 8.1 Professional. La instalare, in functie de cheia utilizata se va instala automat versiunea corespunzatoare.
 
Numai bine :pct2:!

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.