Jump to content

Stick Usb Virusat: Recuperare Fisiere Ascunse Si Vaccinare


gaby

Recommended Posts

Tocmai am avut de-a face cu un stick cu nu mai putin de 37 de virusi ce au fost luati la bord prin simpla introducere a lui intr-un calculator in care virusii se simteau ca acasa. Stick-ul continea fisiere (documente word, imagini si pdf-uri) care fusesera transformate in shortcut-uri, iar fisierele originale erau de negasit  la o prima vedere (ascunse). Dupa ce antivirusul (Kaspersky Internet Security 2013) a efectuat scanarea, a sters virusii in cauza, iar stick-ul a ramas vizibil gol.

La bifarea Show hidden files and folders si debifarea Hide protected operating system files din My Computer (Tools -> Folder Options -> tab-ul View), fisierele au devenit vizibile, insa cu atributul Hidden (asta insemna ca fisierele sunt vizibile doar daca las optiunile de care am amintit mai devreme bifate respectiv debifate) ce nu putea fi modificat din proprietatile fisierelor.

 

Fisierele pot fi facute vizibile cu cateva comenzi in Command Prompt (cmd), insa pentru utilizatorii mai putin experimentati recomand USB Show (Download), un programel portabil (care nu necesita instalare) care va face toate fisierele si folderele de pe stick vizibile printr-un singur click pe Recovery Files -> dupa care selectati unitatea atribuita stick-ului.

 

Acum, pentru a preveni o mare parte din viitoarele infectari ale stick-ului, am realizat o vaccinare a acestuia folosind Panda USB Vaccine (Download). Acest programel suporta atat formatul FAT32 cat si NTFS (in beta), si blocheaza/dezactiveaza fisierul autorun.inf (responsabil de functia AutoRun / AutoPlay in Windows) care faciliteaza executia continutului malitios automat la conectarea stick-ului la un calculator, reactivarea functiilor de AutoPlay fiind posibila doar prin formatarea stick-ului USB.

Odata ce vaccinati stick-ul, atunci cand il veti introduce in orice unitate PC, nu veti mai fi intampinati de fereastra AutoRun sau AutoPlay (in functie de ce sistem de operare are PC-ul in care introduceti stick-ul) chiar daca calculatorul in care ati introdus stick-ul, are functia Auto Run/Auto Play activata.

 

Numai bine :pct2:!

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.