Jump to content

Cum Schimb Partitia Pe Care Este Instalat Windows?

Go to solution Solved by GodsOtherHand,

Recommended Posts

Posted

Salut, mi-am resintalat windows acum 2 ore si am avut placerea sa observer ca este pe partitia grasita...Eu am un singur HDD si toate rogramele pe care le-am gasit functioneaza daca ai mai multe hard-uri.

Inca o problema ar fi faptul ca in partitia in care am instalat windows, am niste fisiere care n-as vrea sa fie sterse...Daca nu se poate schimba partitia, imi puteti spune cum pot sterge numai windowsul din acea partitie?Si sa-mi ramana restul fisierelo.

Posted

Nu stiu daca poti schimba locatia propriu-zisa, dar cu ce te deranjeaza locatia? (daca te deranjeaza memoria alocata partitie, o poti schimba Computer Management) Si daca totusi nu vrei, de ce nu salvezi fisierele dorite in alta partitie dupa care pur si simplu reinstalezi windowsul? Mai ales ca e instalat recent, deci nu ai foarte multe chestii de recuperat.

• Upvote 1

fWy1P.gif

Posted

Am 2 partitii, una de 60 gb si cealalta de 403gb.cand am instalat windows-ul am selectat din greseala partitia cu 403 gb.Problema este ca in acea partitie eu mai am niste fisiere importante care ocupa 54gb si nu am pe ce sa le pun.Adica nu stiu cum sa sterg windowsul fara sa sterg si fisierele acelea.De obicei cand vroiam sa sterg o partitie o formatam din instalarea windowsului.Daca as muta acele fisiere pe partitia cu 60gb nu mi-ar mai ramane loc de windows.

Posted

Pai, aloca spatiul de care ai nevoie partitiei libere ( http://www.wikihow.com/Shrink-or-Extend-Your-Existing-Hard-Disk-Partition-Volume ), dupa care copii fisierele dorite pe partitia respectiva, iar mai apoi reinstalezi windowsul formatand partitia cu windowsul actual (eventual schimband numele partitiilor si sa mai scazi din volum, adaugand mai mult spatiu la partitia care ai modificat-o in Computer Management).

PS: Nu stiu cat de stabila e modificarea partitiilor, nu am umblat niciodata.

• Upvote 1

fWy1P.gif

• Solution
Posted

downlodezi imaginea cu gparted de aici:

http://gparted.org/

o arzi pe un CD sau pe un stick (pentru stick foloseste programul UNetBootin .. cautal pe google) si bootezi de pe el.

din partitia de 400gb faci inca una de 50 sau cat iti trebe, pe care copiezi fisierele alea. 

Deci acu ai 3 partitiil.

Instalezi windowsu unde vrei.

Dupaia copiezi fisierele din a 3a partitie pe a 2a partitie (aia de 350 GB).

Si acum intrii iara cu gparted si stergi a 3a partitie, si o faci pe a 2a mai mare. 

Daca nu te descurci cu interfata aia de la Gparted, poti incerca cu Ubuntu (are el inauntru un program numit GParted. E acelasi program).

Ai grija, cand modifici marimea unei partitii tine mult. Ai rabdare.

ATENTIE! Cand modifici o partitie, sa nu modifici punctul de inceput al ei. Adica tu o sa vezi un dreptunghi mare (care simbolizeaza hardul tau) care are mai multe dreptunghiuri colorate mai mici (care simbolizeaza partitiile).

Cand faci o partitie mai mica sau mai mare, modifici doar din partea dreapta a partitiei respective, daca tragi de partea stanga se poate sa pierzi datele. (sansele sunt mici. Dar sunt).

Alta varianta: suna un prieten.

Ii trimiti lui fisierele. 

poti folosii programul asta:

https://www.sharefest.me/

Nush sigur daca poti trimite asa fisiere mari, dar nu vad de ce nu. Poti incerca. (se trimite direct pe compu lui, doar ca vei fi limitat de viteza de internet)

Daca nu merge, incearca sa faci un home network, si el va putea copia direct din compu tau fisierele. (viteza mai mare decat varianta de inainte.. insa nu pot sati zic pas cu pas.. daca cauti pe google ar trebui sa gasesti).

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Stai putin, deci tu ai instalat Windows-ul pe D: in loc de C:. C-ul banuiesc ca in momentul de fata este gol. Ce te opreste sa instalezi acum pe C: Windows-ul sau un Linux temporar prin intermedul caruia vei putea sterge Windows-ul de pe D? Vei face un fel de dual-boot, din care vei putea sterge ulterior Windows-ul de pe partitia D: :-?.

• Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Da, dar nu e chiar ok sa stergi windowsul cu SHIFT+DEL :)). Si format nu are cum sa-i dea in momentul de fata din cauza fisierelor respctive.

• Upvote 1

fWy1P.gif

• Moderators
Posted

Ba e chiar ok daca stergi cu shift delete.

Primul pas, instalezi un alt windows pe C: care din cate am inteles eu e gol. Faci boot de pe el. Instalezi totul pe el din nou, si apoi stergi windows-ul si alte fisiere pe care ti le-a mai creat primul windows instalat. Si poti sterge si boot options daca iti apar 2 sisteme de operare (cred ca e si un topic despre asta).

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.