Jump to content

Iluzia Alegerii: 10 Companii Care Controleaza Tot Ce Cumparam


gaby

Recommended Posts

Totul a plecat de la o ciocolata Milka. Asa cum probabil stiti, Milka, Poiana, Africana, etc. sunt produse de Kraft Foods. Ei bine, cu cateva zile in urma, pe cand savuram o ciocolata Milka am observat ca producatorul nu mai este Kraft Foods, ci Mondelez. Curios fiind, am cautat cateva informatii despre Mondelez si am descoperit ca este doar o schimbare de denumire a celor de la Kraft Foods.
Pe langa aceasta informatie, am dat si peste o harta foarte interesanta. Este vorba despre 10 companii care controleaza aproape tot ceea ce cumparam: Coca-Cola, PepsiCo, P&G, Nestle, Kraft, Unilever, Johnson&Johnson, Mars, Kellogg’s si General Mills.
 
In momentul in care va pregatiti sa cumparati un produs, credeti ca sunteti liberi sa alegeti, nu? Partial corect. Pe piata mondiala exista 10 mari companii care controleaza productia a aproape orice cumparam. Nu ati inteles prea bine ce si cum, nu? Stiati de exemplu ca Nestle detine 8000 de branduri diferite in intreaga lume, printre care si: L'Oreal, Diesel, Purina si Friskies? Ei bine, graficul de mai jos, intitulat "Iluzia alegerii" ar trebui sa va faca sa intelegeti tot:
 
RSsVnse.jpg

Sursa: http://www.policymic.com/articles/71255/10-corporations-control-almost-everything-you-buy-this-chart-shows-how

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Am fost ieri intr-o excurie la P&G Timisoara unde se produc detergenti solizi( Ariel, Bonux, Tide) si lichizi (Fairy). Vreau sa va spun ca nu ma asteptam dar ne-au dat bonete si halate si dopuri de urechi. Am mai aflat ca ofera un salariu peste medie pornind de la 2200 de lei pentru un proaspat absolvent iesit de pe bancile facultatilor  care e habarnist si in functie de performante creste salariul. Insa au criterii foarte aspre de selectie doar 4% reusind sa se angajeze

Link to comment
Share on other sites

Da, am si eu o cunostinta, e exact in aceeasi situatie, dar e foarte draguta, a terminat poli si foarte carismatica si stie foarte bine sa conduca o discutie cu oricine si in orice moment, cred ca avantajul asta a contat foarte mult. In rest, nu stiam ca asa sta treaba, totusi, e foarte interesant de stiut. Exista marci romanesti care nu depind de acestea internationale si sunt foarte bune. Nu contin atat de multe chimicale, substante cancerigene, e drept nu au atata reclama, si tocmai de aia, pentru ca sunt de pe vremea bunicii, le consider cele mai bune.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.