gaby Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 Din cauza meseriasilor care au mufat unul dintre cablurile de internet folosite si a echipamentelor proaste (mufa proasta si cablu de retea si mai prost) am fost nevoit sa fac prima mea mufare a unui cablu de internet (RJ45). Am facut rost de un cleste de sertizat si de o mufa, deci chiar nu avea rost sa chem meseriasii din nou. Asadar, de ce aveti nevoie pentru o mufare de cablu de retea? 1. Un cleste de sertizat cablu UTP RJ45, de exemplu: http://www.pcgarage.ro/accesorii-retea/logilink/cleste-sertizat-wz0004/ 2. O mufa (sau mai multe, pentru situatia in care nu v-ar iesi din prima) ethernet cu 8 contacte, de exemplu: http://www.emag.ro/mufa-hama-rj45-8-piese-46706/pd/EKB9TBBBM/ sau http://www.pcgarage.ro/accesorii-retea/oem/mufe-rj45-emt-cat-5-ecranate-pentru-cablu-patch/ 3. Cablul de retea UTP, FTP sau STP (pentru distante lungi se recomanda FTP sau STP) Odata indeplinite aceste conditii, purcedem mai departe cu sertizarea cablului respectand standardul culorilor T-568B: Alb/Orange, Orange, Alb/Verde, Albastru, Alb/Albastru, Verde, Alb/Maron, Maron. Iata mai jos si un tutorial video: P.S: In functie de natura dispozitivelor ce urmeaza a fi interconectate, se folosesc uzual 2 tipuri de cabluri: cablul de tip straight-through (se va mufa la ambele capete ale cablului fie folosind 568A, fie 568B ca ordine a culorilor) pentru conectarea: Switch la router Switch la PC sau server Hub la PC sau server cablul de tip crossover (se va mufa la un capat in ordinea 568A si la celalalt capat in ordinea 568B) pentru conectarea: Switch la switch Switch la hub Hub la hub Router la router PC la PC Router la PC Quote Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. -------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
+GodsOtherHand Posted March 30, 2014 Report Share Posted March 30, 2014 Daca cablul il mufezi tu in ambele parti, si nu ai acces la internet ca sa aflii in ce ordine sa le pui, nu e nici o problema. Atata timp cat le mufezi in aceasi ordine la ambele capete, o sa mearga perfect Quote love is a verb Love is a doing word Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaby Posted March 30, 2014 Author Report Share Posted March 30, 2014 Yep, am mai adaugat ceva la sfarsit . Quote Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. -------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted March 31, 2014 Moderators Report Share Posted March 31, 2014 Bine, daca pui albastru in loc de maro si invers, s-ar putea sa nu functioneze.. Depinde de la caz la caz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel1970 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 salut. poate ma ajuta si pe mine cineva, in problema pe care o am, cu culorile firelor dintr-un cablu utp. am asa: rosu, galben, albastru, verde, maro, alb, alb, alb. exact asa, fara insemne suplimentare pe firele albe. presupun ca daca primul alb vine la pin 1, la un capat si la celalalt capat trebuie sa vina tot la pin 1? la fel si cu celelalte 2 albe, adica sa corespunda la ambele capete? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts