Jump to content

Recommended Posts

Posted
Salut! In octombrie mi-am cumparat un laptop Asus - K56C - cu o placa video dedicata Nvidia Geforce 740M si placa video integrata intelHD4000. Laptopul functioneaza fara probleme, e multumitor chiar daca la unele jocuri - de exemplu LoL se misca sacadat daca dau medium quality la setari. Inca de la inceput am observat ca placa video dedicata nu apare in setarile video ci doar cea integrata dar nu mi-am pus problema pentru ca ma gandeam ca e normal sa faca switch intre cele 2 placi video in momentul in care aplicatia pe care o rulez are nevoie de mai multa "putere". Insa astazi am intrat in dxdiag si am observat ca acolo este recunoscuta si folosita doar placa video integrata - mentionez ca daca o dezactivez din device manager, in dxdiag imi apare n/a, practic nu imi recunoaste placa video dedicata deloc. Am incercat sa sterg si sa reinstalez placa video dedicata de pe site-ul nvidia si chiar de pe site-ul Asus in locul in care sunt driverele dedicate pentru acest laptop..insa nimic. Am activat si Nvidia GPU activity si aici a aparut surpriza care m-a facut sa ma ingrijorez : indiferent ce aplicatie rulez - recunosc ca nu am putut sa rulez vreun joc din cauza lipsei de timp, insa daca incerc sa rulez de exemplu un video la rez 1080p pe youtube...in nvidia imi scrie : no activity. daca intru pe www.canyourunit.com placa video recunoscuta este DOAR cea integrata, iar cea dedicata nu apare...ca si cum nu ar exista. Intrebarea mea este daca exista intr-adevar acest switch nu ar trebui ca in dxdiag sa apara Integrate gpu + Dedicated gpu? Si de ce chiar daca aleg sa rulez aplicatia cu placa video dedicata in setari imi apare ca nu exista nici un fel de activitate? 
Laptopul este inca in garantie de aceea imi fac griji pentru ca nu vreau ca la un moment-dat sa imi dau seama ca a fost stricat inca de la inceput - mentionez ca in prima saptamana de folosire dupa ce am dat un start pe ecran au aparut niste dungi orizontale de diferite culori dar nu mi-am pus vreo problema...Va multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre sperand ca am postat bine aici. 

P.s : am incercat sa dezactivez placa integrata si sa o reinstalez pe cea dedicata - nici o schimbare, in dxdiag apare n/a. 
am incercat sa activez High performance in Nvidia control panel, nimic nou, placa video dedicata este recunoscuta doar in device manager!
rulez windows 8.1. 

Posted

dai click dreapta pe aplicatie (LOL) si cred ca apare optiunea sa 'run with nvidia' sau ceva de genu... 

Nush exact cu driveru cum si ce e, dar nu era ceva driver special

love is a verb
Love is a doing word

Posted

In device manager iti sunt afisate ambele placi?

Laptop-ul este conectat la o sursa de curent (incarcator conectat) atunci cand esti in joc? Unele laptop-uri au nevoie ca incarcatorul sa fie conectat pentru a face switch pe placa dedicata, altfel ruleaza pe cea integrata pentru a face economie de baterie.

In BIOS te-ai uitat? Nu ai o optiune de dezactivare a placii video integrate?

In nVidia Control Panel te-ai uitat (Click dreapta pe Nvidia Control panel -> Manage 3D settings -> Global setings -> Preferred graphics processor)? Ce iti apare?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Preferred graphics processor ar trebui sa ramana pe Intel. Daca driverul Geforce este instalat corect, ar trebui sa apara ce spune GOH.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.