Jump to content

Recommended Posts

Posted

AMD intentioneaza sa integreze memorie RAM in procesor, exact cum au facut cu controller-ul de memorie si GPU-ul in familia de procesoare Fusion. Aceasta proaspata initiativa este denumita FastForward si implica chip-uri RAM tridimensionale, cu o latime de banda de 128 Gb/sec (echivalentul unei magistrale de 1024 bits). De asemenea, sunt avute in vedere minim patru chip-uri, de 256 MB, cu voltaj de aproximativ 1.2 V, care sa se regaseasca langa CPU pe aceeasi pastila de siliciu. Totusi din cauza capacitatii limitate, aceste chip-uri nu vor inlocui memoria RAM a sistemului, ci vor functiona ca un cache extins. Insa nu se stie peste cat timp asa ceva va fi viabil si profitabil.

AMD_Fastforward_3-pcgh.png

Foarte interesant de precizat este faptul ca AMD doreste si interfata de retea tot in CPU, care va deveni pana la urma o platforma completa SoC (System on a Chip), urmand a se lucra la ameliorarea celorlalte componente, si la o conlucrare cat mai heterogena a lor.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Eu cred ca deja o intind cam mult ..... ar trebui sa reinvie seria FX , acum cateva zile am aflat de un teaser.

Dar se vede la final A series deci iar APU... cine stie ce va urma .

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

Posted

Ideea de cache extins pare interesanta ( e cam aceeasi chestie ca la SSHDuri.. de care am auzit de bine).

Pentru tablete ar putea elimina complet RAM-ul extern, oricum n-am vazut tableta care sa permita upgrade la RAM.. Si ar mai scadea putin din consum.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.