Jump to content

Counter-Strike: Go - Crosshair, Viewmodels Si Alte Setari

Recommended Posts

Ok, avand in vedere ca e primul topic al categoriei, voi incepe prin chestiile de baza. Multi intreaba ce fel de Crosshair foloseste X, ce Setari Video foloseste Y, Viewmodels s.a.m.d. 

Voi incepe cu setarile videos pentru ca sunt probabil primele modificari. 

·  Rezolutie: Ca de obicei, difera de la om la om. Majoritatea folosesc ecrane 4:3 si merg pe rezolutii mici, de genul 800x600 sau 1024x768 din diferite motive (recunoasterea adversarilor mai usor, un FPS mai bun). Eu mi-am schimbat monitorul recent, am trecut de la 19'' la 24'' si mi-a luat o zi sa gasesc o rezolutie ok, si anume 16:10 cu 1280x768.

·  Global Shadows: Low, deoarece scapam de unele umbre enervante (chestii inconjuratoare care ingreuneaza vederea). Nu afecteaza umbrele jucatorilor, diferentele sunt minore, daca cineva este deasupra ta, umbra se vede fara probleme.

·  Model/Texture: Dieferentele intre Low si High sunt iarasi foarte mici, dar daca aveti posibilitatea, puteti pune pe High. Multi folosesc Low pentru un frame rate mai bun.

·  Effects: Low, creste frame rate-ul si dispar efectele enervante. Dar din nou, daca doriti putin realism... .

·  Shaders: Low, imbunatateste frame rate-ul si dispare acel Blur care apare in indepartare, dar si de la luneta AWP.

·  Multicore Rendering: Daca jucati GO probabil aveti si un procesor cu mai multi core, deci e preferabil sa-l puneti pe ON.

·  Multisampling Anti-aliasing: Eu il tin pe MSAA x4.

·  Texture Filtering: x2, nu apar diferente uriase intre x2 si x16.

·  FXAA: Off, claritate mai buna.

·  Wait for Vertical Sync: Off, micsoreaza input lagul.

·  Motion Blur: Off, fara blur la miscari bruste.

* Dupa cum probabil stiti, tinta default din GO apare diferit fata de obisnuita tinta din 1.6. Se poate insa ajusta si aduce la vechea forma, cu urmatoarele setari:

cl_crosshairalpha "255"
cl_crosshaircolor "1"
cl_crosshaircolor_b "255" 
cl_crosshaircolor_r "255"    (valorile dorite)
cl_crosshaircolor_g "255" 
cl_crosshairdot "0" 
cl_crosshairgap "0" 
cl_crosshairsize "4" 
cl_crosshairstyle "4"
cl_crosshairgap_useweaponvalue "0"
cl_crosshairusealpha "1"
cl_crosshairthickness "0.5"
cl_fixedcrosshairgap "3"

Sunt lucruri simple dar la inceput si mie mi-a luat o vreme pana am reusit sa gasesc comenzile corecte. Bine, acum stiti cum e, fiecare dupa preferinte. De aceea aveti un generator online pe care il gasiti aici: http://tinyurl.com/mnscf5y

Sa trecem la setarile pentru viewmodels, un alt lucru care mie mi-a dat batai de cap la inceput. Acestea constau in modificarea pozitiei modelului.

viewmodel_fov "62"  (min 54, max 68)
viewmodel_offset_x "2" (min. -2, max 2)
viewmodel_offset_y "2" (min -2, max 2)
viewmodel_offset_z "2" (min -2, max 2)

cl_bob_lower_amt "5"  (min 5, max 30)
cl_bobamt_lat "0.1"  (min 0.1, max 2)
cl_bobamt_vert "0.1" (min 0.1, max 2)
cl_bobcycle "0.98" (min 0.1, max 2 - dar din cate am observat, nu poate fi modificata)

Ar mai fi setarile pentru conexiune, dar majoritatea sunt setate fix si nu pot fi modificate. In orice caz, le puteti incerca:

rate "80000"
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
cl_interp "0"
cl_interp_ratio "1"

Sunt chestii de baza si majoritatea le stiti, dar nu strica sa apara pentru cei noi. Am fost nevoit sa scriu de doua ori intrucat prima data nu s-a salvat tot (nu stiu de ce), deci nu am mai adaugat explicatii, ce face comanda X si Y, astfel, daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa intrebati.
  • Upvote 1

fWy1P.gif

• 2 months later...
  • 5 years later...