Jump to content

Cum Creez Un User Si O Baza De Date In Cpanel?

gaby

Recommended Posts

Cum se creeaza un user si o baza de date in cPanel?

Cand trebuie sa facem asta? De fiecare data cand instalam un forum sau un CMS (Content Management System) si ni se cere sa avem o baza de date creata inainte de instalare.

Pentru a crea o baza de date si un utilizator in cPanel, trebuie pentru inceput sa aveti acces la el. Intrati in cont cu username-ul si parola date de host, cand ati primit planul de gazduire.

Odata intrati, uitati-va dupa un link MySQL Databases (este pe prima pagina in panou, intre alte icon-uri si link-uri). Dupa ce ati gasit-o dati click pe ea.

Daca aveti deja alte baze de date create anterior, formularul de creare de baza de date este mai jos in pagina. Veti vedea o casuta si titulul New Database.

Inserati numele pe care il alegeti pentru baza de date. Ca exemplu eu aleg pctroubleshooting.

ATENTIE:

Numele final al bazei de date NU va ramane pctroubleshooting (in cazul meu) sau orice nume ati ales. Daca va uitati cu atentie, veti observa ca cPanel a asignat username_database (username este numele cu care intrati in contul cPanel si database este numele pe care l-ati ales). De exemplu: numele de acces in cPanel este pct, iar noua mea baza de date (pe care am numit-o pctroubleshooting) .. rezultatul:

pct_pctroubleshooting

Acesta este numele final al bazei mele de date (cu aceasta informatie voi putea instala un script.

Nu uitati acest amanunt, altfel veti avea erori la instalare pentru ca script-ul nu va vedea baza de date. La fel procedam cu cu user-ul pentru baza de date.

Hai sa cream un utilizator:

Voi alege ca username: tester

Acum cautam un formular in care trebuie sa oferim 2 informatii:

Username: tester (in cazul meu)

Password: mypass (in cazul meu). Este bine sa aveti o parola complexa, alfanumerica.

Apasati butonul: Create User.

In final voi avea:

utilizator: pct_tester (dupa cum am explicat anterior)

parola: mypass

NU am terminat !!!

Aceasta este o greseala frecventa: credem ca am terminat si primim dupa aceea eroare de "cannot connect to the database". De ce? Pentru ca utilizatorul nostru NU are prerogativele necesare pentru baza de date.

Mai jos in pagina veti vedea:

Add Users To Your Databases:

Cautati utilizatorul creat (pct_tester in cazul meu) si selectati, apoi selectati numele de baza de date creata (pct_pctroubleshooting in cazul meu). Click pe "Add user to the database".

ATENTIE: Nu selectati alt utilizator pentru ca script-urile pe care le folositi nu vor mai functiona.

Daca sunteti atenti si urmati acest tutorial simplu veti avea un utilizator si o baza de date cu toate prerogativele necesare in 2 minute.

Acum, inapoi la script-ul de instalat: va trebui sa ii dati informatiile corecte. In exemplul meu ar fi asa:

Database name: pct_pctroubleshooting

Database user: pct_tester

Database password: mypass

Succes ! :-h

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif