Jump to content

Rezolvare Administrator Has Prohibited Access To Cd / Dvd

gaby

Recommended Posts

Cea mai recenta problema caruia i-am dat de cap a fost: "Administrator has prohibited access to CD/DVD Rom Drives.", pe un Windows XP Professional cu Service Pack 3. Aparent, eroarea a aparut din senin, si nu a venit singura, ci cu alte 2 atentionari, precum:

• Administrator has restricted this computer to access USB/1394 ports.
  • F: (si alte doua partitii: G si H) is not accesible. Access is denied.

Asa cum spune si primul mesaj de eroare, unitatile responsabile cu Floppy, CD si DVD nu puteau fi accesate iar in My Computer iconitele acestora erau schimbate fiind adaugat si un semn de interzis:

awAVb9a.png

Dupa cateva cercetari, am ajuns la concluzia ca toate aceste erori erau cauzate de un utilitar oficial Intel, instalat chiar de catre posesorul calculatorului, denumit: Intel Desktop Utilities (IDU), care pe langa monitorizarea sistemului la un moment instaleaza (cu sau fara acordul utilizatorului, asta nu imi este clar inca) niste softuri de back-up/mentenanta HDD (Diskeeper lite si inca unul caruia imi scapa numele acum) care blocheaza porturile USB si 1394 precum si unitatile Floppy, CD si DVD.

Cercetand folder-ul in care era instalat Intel Desktop Utilities (IDU) am descoperit si iconitele care erau afisate in My Computer, drept pentru care ideea ca de aici provenea problema a devenit certa:

MrPlKOL.png

Consider ca am descris suficient de indetaliat problema asa ca in cele ce urmeaza am sa va spun cum am rezolvat-o:

1. Primul pas a fost sa intru in Task Manager si sa omor procesele (click dreapta pe ele -> End Process) awserv.exe si awtray.exe, procese ce nu dadeau voie ca Intel Desktop Utilities (IDU) sa poata fi dezinstalat.

2. Am dezinstalat Intel Desktop Utilities din Control Panel.

3. Am restartat PC-ul.

Dupa dezinstalare si restartarea calculatorului, erorile au incetat sa mai apara, partitile care nu puteau fi accesate cat si unitatile responsabile de Floppy, CD si DVD functionau, doar ca m-am lovit de o alta problema, si anume: iconitele de Floppy, CD si DVD din My Computer disparusera cu totul, fiind inlocuite de cea pentru unknown files: yKzaSbn.png

Pentru a rezolva si aceasta problema trebuie de deschideti Registry Editor (Start -> run -> regedit) sa navigati in urmatoarele doua locatii (pentru mine doar a doua a fost prezenta) si sa stergeti inregistrarile "corupte":

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerDriveIcons<drive>
HKEY_CLASSES_ROOTApplicationsexplorer.exeDrives<drive>

Asa cum am spus mai sus, in cazul meu doar a doua cheie era prezenta, iar odata deschisa se puteau observa foarte clar urmele iconitelor pe care Intel Desktop Utilities le-a inlocuit:

XCoVDKQ.png

Cum trebuie sa precizati mai exact pentru a sterge inregistrarile corupte?

Click pe plusul din dreptul drive-ului A (Floppy) de exemplu -> DefaultIcon -> Click dreapta pe (Default), incercuit in imaginea de mai sus in partea dreapta a ferestrei -> Delete -> Daca a aparut (Value not set) in dreptul Data, ati rezolvat.
Acelasi lucru faceti si cu celelalte drive-uri in parte.

Mirror imagini: :link:

Numai bine :pct2:!

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif