Jump to content

Pot Instala Windows Xp Pe Intel E4500 Si 1Gb Ram?

Recommended Posts

Salut , am un intel core 2 duo e4500 , 1gb ram , nvidia 630GT 2GB , si as vrea sa stiu daca pot instala windows xp si daca mai merg programele pe el .

Am luat calculatorul in 2010 cu windows xp instalat si inainte mergea foarte rapid si nu consuma mult . Nu am nevoie de updates , sau ce windows ar fii perfect pentru configuratia mea.

Merge Xp, merge chiar si un windows 7/8 cred. Nush daca 1gb de ram ar duce prea multe programe pe win7/8, dar poti incerca daca vrei. (si sunt sanse sa mearga decent)

Mi se pare foarte ciudat ca ai mai multa memorie la placa video decat memorie normala :)).

Daca cumva poti achizitiona inca un giga de ram (nu sunt foarte scumpe daca iei second hand) ai putea rula linistit win7 sau win8. 

Dar daca nu vrei sa bagi bani in el, WinXP va merge perfect. 

Atata tot, teas sfatui sa mergi pe un sistem de operare pe 32 de biti, ca consuma (oleaca) mai putina memorie per total.

love is a verb
Love is a doing word

Merge Xp, merge chiar si un windows 7/8 cred. Nush daca 1gb de ram ar duce prea multe programe pe win7/8, dar poti incerca daca vrei. (si sunt sanse sa mearga decent)

Mi se pare foarte ciudat ca ai mai multa memorie la placa video decat memorie normala :)).

Daca cumva poti achizitiona inca un giga de ram (nu sunt foarte scumpe daca iei second hand) ai putea rula linistit win7 sau win8. 

Dar daca nu vrei sa bagi bani in el, WinXP va merge perfect. 

Salut :) , scz daca fac off-topic dar nu prea le am cu topicurile sunt nou pe pctroubleshooting :)

Am cumparat o memorie 1gb 667mhz DDR2 si nu o recunoaste cand dau restart la windows imi scrie 2048mb dar cand dau my computer tot 1024 mb apare.

Am fost la Flax si am discutat cu ei si imi tranteste o vorba precum ca placa mea de baza nu suporta inca 1 gb si le-am spus nu are cum ca altii ruleaza , limita este de 4GB RAM , mi-au spus sa cumpar placa de baza + procesor nou sa mai dau inca 800 lei pe astea 2 :) poate sa scape de marfa.

Stiu.. am avut inainte un 8400GT 512mb care sa ars si am inlocuit cu 630 GT 2gb 128bit

Acuma nush ce placa de baza ai, dar suporta un procesor dual core... mie imi pare suficient de noua :))

Exista o lista de memorii suportate..uneori (foarte rar, cei drept) 2 placutze de ram identice ca si specificatii, pot avea probleme (gen 1 ruleaza si alta ba) in functie de producator si placa de baza.

Cea mai simpla metoda ar fi sa rogi un prieten sati dea o placutza de minim 2 giga sa vezi daca merge, sau sa rogi pe cineva de la un service deasta de cartier daca te lasa sa testezi(ii dai un 10 lei, sau de o bere) cu o placutza dea lor.

App, din cauza ca ai placa video de 2giga, un sistem de operare pe 32 de biti nu va vedea decat 1,5-1,75 de giga.

Asta pentru ca el vede doar 4giga de memorie in total. Dar 2 sunt ocupati de placa video, 256MB sau 512MB (depinde de placa de baza) sunt ocupati cu alte prostii, si doar restul e ram.

App, ziceai ca ai 2 placutze de 1 giga? Daca da, poti testa cu fiecare (doar 1, pe rand) sa vezi daca placutzele sunt compatibile?

(app, uneori daca pui placi bune, dar cu frecvente diferite, pot aparea probleme..deobicei merge, dar in unele cazuri...)

love is a verb
Love is a doing word

App, din cauza ca ai placa video de 2giga, un sistem de operare pe 64 de biti nu va vedea decat 1,5-1,75 de giga.

Asta pentru ca el vede doar 4giga de memorie in total. Dar 2 sunt ocupati de placa video, 256MB sau 512MB (depinde de placa de baza) sunt ocupati cu alte prostii, si doar restul e ram.

Nu am inteles ce vrei sa zici. Poti sa detaliezi putin? Daca am 8 GB de RAM si o placa video de 2GB?

am testat si merge 1 gb ram al meu cumparat si cand il bag pe al doilea nu recunoaste .

Am mai spus-o si prin alte topicuri, se recomanda ca placutele de RAM sa aibe aceleasi caracteristici (aceeasi firma ,frecventa, timinguri, capacitate) pentru a putea functiona fara probleme impreuna.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Nu am inteles ce vrei sa zici. Poti sa detaliezi putin? Daca am 8 GB de RAM si o placa video de 2GB?

Am mai spus-o si prin alte topicuri, se recomanda ca placutele de RAM sa aibe aceleasi caracteristici (aceeasi firma ,frecventa, timinguri, capacitate) pentru a putea functiona fara probleme impreuna.

Da , aceeasi frima , frecventa , timinguri , capacitate si cand le bag pe amandoua imi apare 1024mb..