Jump to content

Android 5.0 Lollipop A Fost Lansat. Ce Este Nou?


gaby

Recommended Posts

Pe 15 octombrie 2014 Google a anuntat noul smartphone Nexus 6, tableta Nexus 9 si Nexus Player (TV Box). Toate aceste dispozitive vor rula cel mai nou sistem de operare Android, 5.0 Lollipop, prezentat in aceeasi zi. Bineinteles, primele terminale pe langa cele 3 care vor primi update la noua versiune de Android sunt Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 si 10.

 

Principalele noutati pe care Android 5.0 Lollipop le aduce sunt: suport pentru 64 de biti si aplicatii ce stiu sa ruleze pe 64 de biti, iesire audio pentru dispozitive 5.1 sau 7.1, un design nou (Material Design), notificari noi, cosum mai mic al bateriei, securitate sporita, iar Android L SDK va fi disponibil pentru dezvoltatori din 17 octombrie 2014.

 

 

Material Design aduce o interfata mai atractica, culori, fonturi si efecte noi, efecte de translatie mai naturale, iar dezvoltatorii au toate uneltele pentru a crea aplicatii care arata la fel pe telefon si pe web.

 

 

Asa cum am scris si mai sus, si sistemul de notificari a fost modificat, incepand cu  Android 5.0 utilizatorii putand raspunde la mesaje direct din lock screen.

De asemenea, pe partea de autonomie sistemul de operare este ceva mai bland cu consumul, utilizatorii castigand pana la 90 de minute de viata pentru bateire. Pe partea de scuritate Lollipop cripteaza datele si este mai putin vulnerabil la malware datorita functiei SELinux.

Interesant de precizat ar mai fi si faptul ca prin functia Android Smart Lock puteti asocia tableta sau telefonul cu un alt device precum un ceas sau chiar masina personala.

 

Detalii supliementare puteti afla de pe pagina oficiala: https://www.android.com/versions/lollipop-5-0/

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.