Jump to content

Ce Inseamna Bloatware In Android?


gaby

Recommended Posts

Bloatware este compus din doua cuvinte: bloat (a umfla) si ware (articole), si nu este prezent doar in Android, ci chiar si pe PC-uri, facand referire la acelasi lucru: software preinstalat care de cele mai multe ori este sau devine inutil (aplicatii trial, antivirusi si Office care expira, care nu sunt valabile in tara noastra sau ale producatorului, etc.) si consumator de resurse.

In cazul sistemului de operare Android bloatware-ul este reprezentat de aplicatiile preinstalate (de catre operatorul de telefonie mobila, Google sau producatorul terminalului) pe smartphone-ul detinut, si care nu pot fi sterse din diverse motive (desigur, sunt considerate aplicatii de sistem). De ce ar vrea cineva sa le stearga? Pentru ca de cele mai multe ori aceste aplicatii nu sunt folosite de utilizatori si, bineinteles, ocupa spatiu pe dispozitiv dar si alte resurse (memorie RAM, date mobile, baterie, etc.). Exista cazuri in care telefonul nou vine cu mai putin de jumatate din spatiul disponibil promovat pe cutia acestuia.

Singurele dispozitive care vin cu Android curat (fara bloatware) pana in momentul de fata sunt cele din seria Nexus.

Ca o paralela, va spun ca puteti scapa de bloatware pe dispozitivele folosite in mai multe moduri:

1. Dezactivarea aplicatiilor de sistem - Setari -> Aplicatii -> tap pe aplicatie -> Eliminati update-urile daca butonul este accesibil sau Dezactivati, daca nu. Operatiunea este reversibila, nu este nevoie de root, si de regula poate fi facuta de orice utilizator Android. Odata dezactivate, aplicatiile de sistem nu vor mai rula pe fundal, nu isi vor mai face update-uri la noi versiuni, eliberati memoria RAM si castigati spatiul de stocare intern eliminand update-urile descarcate de acestea. De asemenea, iconita aplicatiilor dezactivate va disparea din Home Screen, Widget-uri sau meniu.

2. Eliminarea aplicatiilor de sistem - Operatiunea presupune un dispozitiv Android root-at, iar eliminarea va fi definitiva. Exista mai multe aplicatii prin care puteti face acest lucri, printre care si NoBloat Free. Daca va decideti sa folositi aceasta metoda aveti grija ce aplicatii de sistem stergeti, unele aplicatii de sistem avand dependinte si odata eliminate putand duce la functionarea defectuasa a altor aplicatii ce au ramas instalate. Recomandat ar fi sa faceti un back-up aplicatiilor pe care doriti sa le dezinstalati.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Foarte interesant .

Mai ales că aseară , am reușit să șterg Bloatware - ul din Windows 8 , eliberând astfel 1 GB . [ Desktop PC ]

​Diferența este că atunci nu știam cum se numește procedura iar acum știu .  :)) 

 

Nu voi încerca și pe '' droid '' ... nu am mare lucru de șters [ ~ 40 MB  ]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.