Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cred că de aproximativ 1 an , monitorul meu [ LG W1941 ] face niște dungi oblice transparente în mod constant .

Am încercat să schimb rezoluțiile [ mai mici , diferite frecvente etc . ] , să înlocuiesc cablul VGA dar aceste dungi tot persistă .

Interesant mi s - a părut că dacă mișc cablul , se mai răresc ...

M - am jucat prin meniul monitorului [ Auto / Set , Contrast etc . ] , nu ajută ...

Care ar putea fi cauza ?

Posted

@God - când spui mufa de la PC , te referi la unde ar intra cablul care vine în unitate [ VGA ] sau cel de alimentare ?

Nu pot încerca cu alt Desktop / Laptop .

@Gaby - Da , 60Hz .

Am pus și pe 75 .

Nici o schimbare .

Dungile apar permanent .

Posted

ma refer la chestia din unitate in care bagi cablul de la monitor :)) Adica placa video sau cum vrei sai zici.. Incearca cu alt calculator/laptop

M - am gândit eu la ceva .

Un GPU are 2 mufe d'astea ... VGA , DVI + [ eventual ] - HDMI .

Oare va fi vreo schimbare cu 1 cablu din acela cu VGA la un capăt și DVI la altul ? [ unde poate exista și un adaptor VGA - DVI sau nu ] . 

Posted

@God :

Prietenii mei nu folosesc Laptop - uri .

Doar Desktop - uri .  =)) 

@Gaby :

Pot da ' ... Există și cea mai mică șansă ca acest DVI să facă la fel ca VGA - ul [ cel nou ] ?

Posted

Observasem că tot bați pe soluția asta ...

Încerc să - i propun cuiva ce spui tu ... Nu garantez că o sa și vrea .  :)) 

Totuși , un lucru de remarcat este acela că am făcut '' testul pixelilor morți '' și am ieșit '' curat '' .

Deci , nu văd să afecteze altceva decât nervii mei .  =)) 

• Moderators
Posted

Prima oara, schimbi cablul VGA

Apoi testezi alt monitor, cu ambele cabluri VGA,

Daca ai posibilitatea, incearca si pe DVI.

Abia apoi vezi probleme de windows drivers sau placa video ..etc.

Din ce spui tu, s-ar putea sa fie ori un contact imperfect la una din mufe (ori la cablu, ori la monitor/PC).

Astea-s testele standard, ca sa scoti din ecuatie cat mai multe posibilitati ale problemei. Din moment ce ai spus ca ai incercat alt cablu VGA, GOH a trecut la pasul 2, cu testarea pe alt monitor. De-asta tot insista.. bine, si pentru ca asa e el, insistent de obicei. :))

• Upvote 1
  • Moderators
Posted

Mai am si zile mai usoare, ce sa-i faci :)

Urma sa zic, ca insisti pentru ca, uneori, solutiile oferite de tine, desi bune, nu sunt luate in consideratie.. pentru ca tu ii pui la munca.. ei vor sa fie cat mai simplu ! :D

Posted

Dar din moment ce am spus de 2 ori că nu pot face proba asta , chiar era nevoie să se mai repete aceeași treabă ?

Eu înțeleg , mna ... și la troubleshooting e o știința ... un algoritm ... Totuși .

Se deviază sensibil de la subiect .

Rog T . C !

Posted

baietzas, in primul rand am zis doar de 2 ori sa faci asta.. in al 2lea rand esti invitatul meu sa-ti rezolvi problema cum vrei, eu doar incercam sa-ti dau sfaturi.. zi direct daca nu vrei sa incerci ceva...

love is a verb
Love is a doing word

Posted

​Nu înțeleg de ce te enervezi ...

Improbabil pentru tine sau nu , dar pur și simplu nu am posibilitatea de a încerca ce ai zis tu . 

Știam asta de la bun început [ anume că este posibil să primesc indicații pe care nu am cum să le îndeplinesc ] .

Vroiam doar acea listă cu pașii ce trebuie urmați ... [ Din acea cauză am cerut închiderea topicului ] .

Apreciez ajutorul tuturor celor care au postat aici .

Haide ... Gata cu cearta , ce spui ?  :D 

• 5 months later...
Posted

Deci , am luat pentru proba o alta unitate si un al doilea cablu [ dupa ce il cumparasem pe cel de care va povesteam , pe langa cel stock care il folosesc implicit in monitor ] si ... cu ambele tot aceeasi dracie ...

Eu zic ori ca e mufa spate din monitor , ori chiar el insusi sa fie defect intr - un anumit punct ...

Dar ... ce sanse am ca sa - l duc la service si sa primesc acelasi rezultat si cu banii dati pe reperatii ?

• Moderators
Posted

Mufa din monitor ar fi primul lucru pe care l-ar fi verificat. Daca nu au cum sa fie siguri ca e mufa, or sa incerce schimbarea ei. Daca asta nu rezolva, tot iti vor lua banii :)

Apoi vor trebui sa il desfaca si sa verifice injectorul, invertorul, sau unul din ele... nu stiu exact, nu mai stiu cum ii zice. Am o banuiala legat de asta, dar din nou, nu te lua 100% dupa mine.

Din punctul meu de vedere, ar fi mufa din monitor de vina.Nu mai stiu, ai zis ca ai si DVI ?

Poti sa mergi la service fara monitor si sa le povestesti problema ta si sa ii intrebi: daca e nevoie de schimbat mufa, cat ma costa? daca e vorba de invertor..sau cum i-o zice, sau o alta componenta, cat ma costa ?

Asa sa-l duci si sa-i lasi pe ei sa verifice si sa-ti traga un pret mult mai mare, nu are rost.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.