Jump to content

Problema Tableta Allview H8+: "spatiu Insuficient"

Recommended Posts

Posted

Buna,

Probabil mai sunt topicuri deschise cu aceeasi problema dar nu am gasit o rezolvare pana acum.

Am primit o tableta Allview Viva H8+ si am inceput sa instalez aplicatii. Tableta are 16 gb dar dupa 800 mb a inceput sa imi apara mesajul cu "Insufficient space" (a se vedea print screen).

Ce se intampla? Din cate am vazut trebuie facut ceva ce se numeste "root", sper ca nu am inteles gresit. Am incercat cateva aplicatii de root si nu au mers.

Am incercat sa instalez si pe sd dar nu ma lasa.

post-33894-0-00157300-1415877155_thumb.p post-33894-0-71947200-1415877168_thumb.p post-33894-0-50180900-1415877176_thumb.p

Posted

Nu imi e clara deloc a doua imagine in care ai doua Internal Storage, unul de 0.89 din care mai ai 112 MB disponibili, si unul de 12.4 GB din care mai ai 12.02 disponibili.

Totusi, in ambele cazuri ar trebui sa te lase sa descarci RAR for Android tinand cont de faptul ca aceasta aplicatie are 3.1 MB.

Incearca sa deschizi un ticket la ei pe site: http://ticket.allview.ro/ si explica-le care e problema, ei ar trebui sa stie mai bine.

Tine-ne si pe noi la curent cu raspunsul lor, eu unul sunt curios.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Am facut solicitarea la ei. Sper ca se poate rezolva, nu imi convine sa instalez doar 10 aplicatii, poate nici atat.

Multumesc pentru raspuns, o sa va tin la curet cu ce rezolv.

Posted

Primul raspuns:

"Stimate domn,

Va rugam sa faceti o resetare a produsului la parametrii din fabrica accesand :Setari ->Backup si resetare ->Resetare la valorile din fabrica .
Precizam ca se vor sterge toate datele din tableta.
Va rugam sa reveniti cu un feedback daca situatia persista."

Bineinteles facusem asta deja si problema persista.

Posted

Bineinteles ca asta am facut si astazi mi-au dat solutia finala:

"Stimate domn,

Va recomandam sa utilizati un card de memorie pentru stocarea aplicatiilor."

Minunate servicii !

Posted

Pai stai putin, tu ai 16 GB interni, sau nu? Daca da, cum adica sa utilizezi un card de memorie din moment ce ai ocupat doar 800, de exemplu?

Le-ai explicat bine problema? Repeta-le. Am x GB disponibili, si totusi nu pot instala aplicatii.

• Upvote 1

Cum pot sustine forumul?
--------------------

• 2 weeks later...
Posted

Salut Andreius,

Ai rezolvat problema? Si eu ma confrunt cu acceeasi "buba"...doar 0.89 MB disponibili pentru aplicatii, iar restul de 12.04 GB utilizabili DOAR pentru media.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

L.E.: Intrebarea este adresata oricarui utilizator care ma poate ajuta, nu doar lui Andreius. :)

Posted

Salutare,

Am si EU aceiasi problema cu spatiul de stocare plus ca se blocheaza LA vizionarea filmuletelor pe youtube

Daca a gasit cineva raspuns LA problemele noastre va multumim anticipated

P.s. cum scot autocorectarea textului,stiuca esteputin off topic

Multumesc

Posted

Salut Andreius,

Ai rezolvat problema? Si eu ma confrunt cu acceeasi "buba"...doar 0.89 MB disponibili pentru aplicatii, iar restul de 12.04 GB utilizabili DOAR pentru media.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

L.E.: Intrebarea este adresata oricarui utilizator care ma poate ajuta, nu doar lui Andreius. :)

Spatiul de stocare este impartit in mai multe "bucati". Prima este spatiul de sistem (System Storage), unde se vor instala aplicatiile, a doua este USB Storage unde se vor stoca fisierele media (poze, muzica, filme, documente). Imagine explicativa aici.

Daca in System Storage ai disponibili doar 2 GB de exemplu, atunci vei putea instala aplicatii ce vor cumula un total de ~2GB, chiar daca dispozitivul are 16 GB, restul spatiului fiind alocat fisierelor media. In anumite cazuri/dispozitive impartirea spatiului de stocare nu este prea corecta, iar singura metoda oficiala de a instala mai multe aplicatii pe dispozitiv este achizitionarea si utilizarea unui card de memorie microSD, urmand a muta aplicatiile (nu se muta complet, dar o buna parte din acestea da) care permit asta pe microSD. Neoficial, se poate mari spatiul de sistem (system storage) prin root-are si custom ROM-uri, sau chiar se pot instala aplicatiile 100% doar pe cardul de memorie.

Salutare,

Am si EU aceiasi problema cu spatiul de stocare plus ca se blocheaza LA vizionarea filmuletelor pe youtube

Daca a gasit cineva raspuns LA problemele noastre va multumim anticipated

P.s. cum scot autocorectarea textului,stiuca esteputin off topic

Multumesc

@adisizu: vezi mai sus. Pentru autocorectarea textului trebuie sa dezactivezi textul predictiv din Setari Mesaje.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Spatiul de stocare este impartit in mai multe "bucati". Prima este spatiul de sistem (System Storage), unde se vor instala aplicatiile, a doua este USB Storage unde se vor stoca fisierele media (poze, muzica, filme, documente). Imagine explicativa aici.

Daca in System Storage ai disponibili doar 2 GB de exemplu, atunci vei putea instala aplicatii ce vor cumula un total de ~2GB, chiar daca dispozitivul are 16 GB, restul spatiului fiind alocat fisierelor media. In anumite cazuri/dispozitive impartirea spatiului de stocare nu este prea corecta, iar singura metoda oficiala de a instala mai multe aplicatii pe dispozitiv este achizitionarea si utilizarea unui card de memorie microSD, urmand a muta aplicatiile (nu se muta complet, dar o buna parte din acestea da) care permit asta pe microSD. Neoficial, se poate mari spatiul de sistem (system storage) prin root-are si custom ROM-uri, sau chiar se pot instala aplicatiile 100% doar pe cardul de memorie.

Gaby, multumesc pentru raspuns! Am un S4, dar memoria interna este folosita la comun, adica in ea se stocheaza atat aplicatiile, cat si fisierele media... Atasez doua printscreen-uri pentru a se evidentia ceea ce am scris mai sus. In prima fotografie card-ul SD este scos din telefon, iar in cea de-a doua este introdus.

post-33977-0-09435700-1418212633_thumb.p

post-33977-0-85627900-1418212640_thumb.p

• 2 weeks later...
Posted

Hello Neighbours !

Greetings from Sofia.

I bought a tablet Allview Viva h8 plus and it's really nice except that problem with the unsufficient internal memory.

16gb internal space but rom memory is only 1GB and it's very annoyng to have only a few programs installed.

Did you found some solution, or I will be forced to return it back in :(((

I read a lot these days about rooting it and adding sd card to the rom memory.

But these methods.. aren't they dangerous and if a tablet i rooted, do you stil have warranty ??

Posted

Yes, you still have warranty as long as you don't break it. Un-root the device before sending it to service.

But this will be quite nasty , right ?

I'm not a fan of rooting ... It's highly recommended to check the internal space before buying ! 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.