Jump to content

Cum aflu IP-ul cuiva de pe Facebook?

Stefan

Recommended Posts

la facultate inveti pana la urma :)) daca alegi optionalele care trebuie si nu mergi pe calea cea mai usoara, ajungi sa inveti chestii interesante.

Si dupaia, dupa ce ai fost initiat in anumite chestii, poti cauta si invata singur..cel mai greu e sa aflii despre niste lucruri(ma refer sa aflii ca exista), restul vin natural (daca iti plac)

love is a verb
Love is a doing word

La facultatile de profil din Romania iti zic eu ce inveti: C _ C _ T !

Pune mana si invata singur, nu astepta facultatea pentru ca vei ramane profund dezamagit.

Daca esti pasionat si ambitios, vei ajunge departe. Ia cod facut de altii, studiaza, modifica, compileaza, executa, imbunatateste, rezolva buguri, fa profiling, stoarce tot ce poti din softuri. Ia contact cu mai multe limbaje de programare. Numai prin tradusul programelor dintr-un limbaj in altul inveti multe.

Eu, dupa cum am mai spus acum ceva timp, am inceput cu C si ASM pe microcontrollere cand eram prin clasele primare. Am copilarit in mediu de electronisti si programatori, deci ce-as fi putut sa ies ?

Mai afirm inca o data: ca sa fii un bun programator, este imperativ sa cunosti tot ce inseamna "low-level". Altfel, vei folosi constante, variabile, structuri, uniuni, functii, clase, template-uri, etc..., dar nu vei intelege niciodata ce inseamna astea si cum le interpreteaza un calculator la nivelul lui de intelegere.

Suntem in secolul Open-Source. Ai material de studiu de te ingrop in el cu tot cu casa.

• Upvote 1

Yhh ... Sunt ceva mai delasator [ ca persoana ] .

Desi , la domeniul asta care ne - a unit pe toti se pare , nu mai stau deloc potolit .

Nu mai sunt gamer , stau si studiez task - uri , procese , compatibilitati si fac non - stop troubleshooting .

Cum zici ca forumul acesta nu ar fi locul ideal unde sa - nvat , esti tu de acord sa facem altfel cat sa ma '' impingi '' putin '' de la spate '' pana invat ?

Sa dea Domnu' la cat mai multi d-aia...

In orice caz, tineti cont de faptul ca din facultate nu iesi profesionist. Formarea profesionala se face in mediu profesional alaturi de profesionisti. La inceput probabil ca veti coda ca niste sclavi si dupa ceva timp va veti satura de sclavie si va veti angaja pe posturi de design software / software architect unde este mult mai interesant. Drumul este lung dar sigur nu veti muri de foame. :)

Fara suparare, nu am nici timp nici rabdare sa fac pe profesorul personal. Tot ce as putea sa iti recomand este sa incepi cu inceputul. Printeaza ceva pe ecran, fa un tic-tac-toe, o spanzuratoare, un tetris etc... ceva console-based si pentru inceput, FERESTE-TE de FRAMEWORK-URI si tot ce inseamna programare vizuala, RAD si toate rahaturile.

Vei fi tentat de IDE-urile specifice Java, Free Pascal, Visual C#, Visual Basic si chiar C++ (Ex: Code::Blocks + WxWidgets) care au framework-uri grele in spate si iti arunca foarte repede rezultatele in ochi.

Vezi sa nu confunzi un limbaj de programare cu un framework... confuzie des facuta de incepatori care afirma: "C e de cacat, trebuie sa scriu 2 pagini de cod sa-mi fac o fereastra goala in Windows, pe cand in Pascal / Delphi e gata facuta, arunc 2-3 butoane drag&drop acolo si gata softu'.".

Trebuie sa intelegi ca nu limbajul te ajuta, ci framework-ul sau wrapperul din spate.

In concluzie, pentru inceput invata C (nu C++). :)

Dar incepand cu C , nu va trebui sa invat si C# sau / si C++ mai apoi ?

Ori , din ce am citit , la Python nu trebuie sa cunosti programare - e ca un curs pentru incepatori ,  dupa aceea cand ajungi sa - l cunosti fiind unealta preferata de majoritate .

Este corecta ipoteza ?

Eventual , daca nu , am pierdut o seara citind mizerii ... :))

Vad ca vorbesc degeaba.

Repet: daca vrei sa inveti programare, incepe cu inceputul, adica invata arhitectura x86 si C.

Poti sa incepi si cu Python, dar este un limbaj high-level destul de restrictiv, orientat catre aplicatii. Daca te satisface ideologia "crede si nu cerceta", incepe cu Python.

Cu Python vei invata ca lucrul X se face asa, dar probabil ca nu vei sti nici de ce si nici ce se intampla in culise.

Tu chiar ai muscat momeala , nu ?

Iti vine foarte usor sa crezi ca el vroia sa descopere IP - ul unor conturi de Facebook prin Command Prompt , nu ?

Nu sunt genul care sa fiu rautacios cu cei din jur ... dar , cum e mai mult decat evident ca autorul topicului si - a primit raspunsul : anume ca ce '' doreste '' acesta e mega - imposibil , cel putin la nivelul asta si cu atat mai rau am intervenit subliniind un subiect ambiguu din raspunsurile doveditoare ale colegilor , mi s - a dat o explicatie , care mi - a starnit interesul atat mie cat si acestora in privinta unor detalii sau particularitati , nu te numesti si tu spammer ?

Daca ai chiar si acum alte nelamuriri , vreo nemultumire sau mai stiu eu ce , te rog sa alcatuiesti un mesaj specific cu Gaby ca destinatar .

L - am si anuntat cu privire la reorientarea topicului asta si cum nu a parut deranjat , desigur , am continuat .

P . S : Este cu atat mai hilat cum in loc sa participi , preferi sa critici .

• 1 month later...

am citit ceea ce ati zis voi in concluzie e simplu ceea ce voi zice ma puteti ajuta sa aflu ip-u cuiva de pe facebook ? e simplu va zic si dc pt ca vreau sa-l localizez geografic sa aflu daca e adv sau nu.... atat... restu nu imi pasa mi-ar fi de ajutor foarte mult daca mi-ati zice cum pot afla ip-u ....

• gaby changed the title to Cum aflu IP-ul cuiva de pe Facebook?